Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017

Değerli  Üyemiz,

TOBB’dan alınan 02.11.2017 tarih ve 16878 sayılı yazıda İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) işbirliği ile Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 ve İİT 5. Helal Expo’nun, Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek himayelerinde 23-25 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 kapsamında Helal Gıda, İslami Finans, Helal Turizm, İslami Tekstil, Helal Tıp, Helal Kimya ve Ecza konularının da ele alınacağı ve 57’si İİT üyesi olmak üzere 80’i aşkın ülkeden üst düzey katılımın gerçekleşeceği konferansların düzenleneceği ifade edilmektedir.

Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 ile İİT 5. Helal Expo’nun ülkemizin helal alanındaki lider, kural koyucu ve merkez ülke konumunun güçlendirilmesi, ülkemiz politika ve yaklaşımlarının tüm dünyaya duyurulması, helal ürün ve hizmetlerimizin sergilenmesi ve ülkemizde kurulmakta olan Helal Akreditasyon Kurumu’nun (HAK) uluslararası tanıtımı açısından bir fırsat oluşturduğunun değerlendirildiği ifade edilmektedir.

Etkinliklere ilişkin detaylı bilgiye http://www.worldhalalsummit.com.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

Saygılarımızla,

MUĞLA TİCARET VE SANAYİ ODASI