Mesleki Yeterlilik Belgesi Süresi Dolanların Dikkatine !

MESLEKİ YETERLİLİK BELGE SÜRESİ DOLACAK KİŞİLERİN DİKKATİNE

Mesleki yeterlilik sınavlarına girerek belge alan kişiler; 5 yıllık belge geçerlilik süresi boyunca fiili olarak toplam 18 ay çalıştığını belgelendirdiğinde, belgenin süresi 5 yıl daha uzatılmaktadır.

Mesleki yeterlilik belge süresi dolacak kişilerin süre uzatımı için belge süresi dolmadan önce Odamıza ya da TOBB MEYBEM’e başvurmaları gerekmektedir.

İşlemler için “Belge Geçerlilik Tarihi” nin geçirilmemesi önem arz etmektedir.

Belge uzatılabilmesi için aşağıdaki adımların izlenmesi gerekmektedir:

Başvuru için:

• SGK Hizmet Dökümü (Belgenin 5 yıllık belge geçerlilik süresi boyunca fiili olarak toplam 18 ay çalıştığını belgelendirilmesi)
  • Ödeme dekontu (200,00 TL yenileme ücreti, 200,00 TL belge ücreti olacak şekilde toplamda 400,00 TL)
  • Başvuru Formu (Başvuru Talebi bölümünden “Yeniden Belgelendirme” kısmını işaretlenmelidir.)

Adaylar gerekli evrakları gönderdikten sonra dosyalar MYK Portal a yüklenerek dosya sorumlusunun onayına gönderilir. Talep işlemi onaylandıktan sonra adayın belgesi 5 yıl süreyle uzatılır. 2-3 hafta içerisinde adayın belgesi ve kartı başvuru formuna yazmış olduğu adrese kargo aracılığıyla gönderilir.

Hesap Bilgileri:

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş

İŞ BANKASI AKAY ŞUBESİ

IBAN: TR57 0006 4000 0014 2011 1580 36

Lütfen Ücreti Yatırırken, Ad-Soyad, TC Kimlik No, Belge Yenileme ve Belge Ücreti Şeklinde Dekontun Açıklama Kısmına Yazınız.

Detaylı Bilgi İçin Odamız ile iletişime geçebilirsiniz.

İletişim:0252 214 11 22 Dahili: 103