TOBB MEYBEM EMLAK DANIŞMANLIĞI MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ HK.

Değerli Üyelerimiz,

Odamız ile TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri işbirliğinde, “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” kapsamında mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” ve “Emlak Danışmanı Seviye 4” mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmeti yürütülmektedir. Gerçekleştirilen yazılı ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olan katılımcılar “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanmaktadır.  Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan adaylar Yetki belgesi başvurusu için; Ticaret Bakanlığının web sayfasında yer alan Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (TTBS) üzerinden e-posta adı ve şifre ile Yetki Belgesi başvurusu yapabilmektedir. İlimizde Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden bilgi girişi yaparak başvuruda bulunan işletmeler, Ticaret İl Müdürlüğümüzce ziyaret edilmekte, durumlarının yönetmelik hükümlerine uygun olduğu tespit edilenlere yetki belgesi verilmektedir.

Emlakçılık ve gayrimenkul sektörünün kurallarını yeniden belirleyen “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” kapsamında 5 Aralık 2019 tarihinden itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişiler, pazarlama ve satış faaliyeti yapamayacak, ruhsat alamayacak ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteremeyecektir. Bu kapsamda, 5 Aralık 2019 tarihine kadar bu sektörde faaliyet gösteren tüm işletmelerin yetki belgesi alması ve emlakçılık yapan kişilerin mesleki yeterlilik belgesi alması gerekmektedir.

MEYBEM, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) inisiyatifiyle kurulmuş bir sınav ve belgelendirme merkezi olarak 81 il ve 160 ilçede bulunan Oda ve Borsalar işbirliğiyle sınav ve belgelendirme hizmetlerini tüm Türkiye’de vermektedir.

MEYBEM TÜRKAK tarafından TS EN ISO/IEC 17024 personel belgelendirme standardında akredite edilmiş olup, MYK (Meslek Yeterlilik Kurumu) tarafından ulusal yeterliliklere göre MYK mesleki yeterlilik belgesi vermek üzere yetkilendirilmiştir.

Odamız üyelerimiz için sınav başvuru taleplerini alarak MEYBEM (MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş.)’e ileterek belge alım sürecini organize etmektedir. Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen üyelerimizin Odamıza başvuru yapmaları gerekmektedir.

KONTENJANLARIMIZ SINIRLIDIR, SON 3 KAYIT!!!