World of Hunting and Nature Exhibition Hungary 2021 hk.

Değerli Üyemiz,

TOBB tarafından Odamıza gönderilen yazıda, daha önce 1971 yılında Budapeşte’de düzenlenmiş olan Macaristan Dünya Expo’sunun 50. yılı münasebetiyle Macaristan’ın, 2021 yılında “World of Hunting and Nature Exhibition, Hungary 2021” adlı Avcılık ve Doğa Expo’sunu düzenleyeceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, 25 Eylül-14 ekim 2021 tarihlerinde Budapeşte’de organize edilmesi beklenen Expo’nun insanlık ve doğa arasındaki bağlantıyı sembolize edecek şekilde “ONE WITH NATURE” sloganı ile düzenleneceğini ve doğanın sürdürülebilir şekilde kullanımıyla ilgili değerleri esas alacağını belirten Macar yetkililerinin, ülkelerin bu konudaki bilgi, tecrübe, gelenek ve kültürel değerlerini sergileyecekleri pavilyonları ile Expo’ya katılımlarını beklediklerini ifade etmektedir.

Ayrıca, ülke pavilyonlarının yanı sıra özel sektör iş insanlarının ve örgütlerinin katılım sağlayacağı ayrı pavilyonların kurulmasının planlandığı, avcılık, doğa, su ve çevre yönetimi vb. alanlarda işbirliği

imkanlarının geliştirilebileceği profesyonel etkinliklerden, B2B organizasyonlarına kadar farklı etkinliklere yer verilmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Öte yandan Expo kapsamında avcılık ve doğa teması ile Budapeşte başta olmak üzere ülke genelinde 660 etkinliğin gerçekleştirilmesi, Avrupa Binicilik Şampiyonasından okçuluk ve tazı yarışmalarına 19 çeşitli uluslararası etkinlik düzenlenmesinin, müzik ve kültürel etkinliklerin, gastronomi festivallerini kapsayan 14 adet çeşitli Macar etkinliğinin gerçekleştirilmesinin ve Yaban Hayatı Forumu gibi 4 adet küresel konferans düzenlenmesinin planlandığı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, bu çerçevede, Avrupa ülkelerinden Türk Konseyi üyesi ülkelerine kadar dünyanın farklı noktalarından katılımcıları bir araya getirmesi beklenen Expo’ya katılımın ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerinden gastronomiye, doğa sporlarından doğa turizmine, mal ve hizmet sektörlerine tanıtım fırsatı sağlayacağı ifade edilmektedir. Dolayısıyla, ülkemizin genel ve sektörel tanıtımı kapsamında ilgili firmaların ürün ve hizmetleri ile birlikte Expo’ya katılımlarının faydalı olacağı belirtilmektedir. Söz konusu Expo’ya ilişkin detaylı bilgilere https://onewithnature2021.org/en adresinden ulaşılabilmekte olup, Expo’ya katılım hususunda ilgili linkte yer alan irtibat noktasıyla temas kurulması gerekmektedir