MUTSO POLİS VE ASKERİN YANINDA

MUTSO heyeti son dönemde yaşanan terör saldırıları nedeniyle  İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Garnizon Komutanlığına ziyaret gerçekleştirdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin bulunduğu heyet 21 Aralık Çarşamba günü İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan’a son dönemlerde yaşanan terör olaylarını kınama ve yanlarında olduklarını bildirmek amaçlı ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişçigil, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Karataş, Salih Atayolu ve Ferudun Öztürk yerlerini aldı. İlk olarak Emniyet Müdürüne yapılan ziyarette son dönemlerdeki saldırıları konu alan İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, “Biz emniyet güçleri olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Dualarınızı arkamızdan hissediyoruz. Birlik  ve beraberlik içerisinde olursak bunların üstesinden geleceğiz. Vatandaşlarımızın duyarlılığı ve sizlerin yanımızda yer alıyor olmanız bize destek ve moral veriyor. Bu konuda hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Çetinkaya’nın ardından konuşan  MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, “ Ülkenin durumu şu anda çok kritik. Arap baharı Libya’dan başladı bu tarafa doğru geliyor. Bunu Türkiye’de de yapmaya çalışıyorlar.  Şu anda her şeyi devreye soktular. FETÖ, IŞİD, PKK zaten yıllardır uğraşıyoruz. Hepsi denedi, Türkiye içinde ellerinden geleni yapacaklarını düşünüyoruz. 2017 yılı bizim için çok sıkıntılı bir yıl olacak. Bu durumda ne yapılacaksa hep beraber yapalım.  Sivil toplum kuruluşları olarak, iş adamları olarak elimizden ne gelirse yapmaya hazırız” dedi.

Emniyet Müdürlüğü ziyaretinin ardından İl Jandarma Komutanlığını ziyaret eden MUTSO heyetini İl Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan karşıladı. Sözlerine bu ziyareti gerçekleştirdikleri için teşekkür ederek başlayan Özfidan, “ Bu dönemde yanımızda olduğunuz, bize destek verdiğiniz için gururluyuz, moralliyiz. Batıdaki vatandaşlarımızda kendilerini bizim yerimize koyuyorlar. Bir ülkeysek, tek vatanın evlatlarıysak  bir taraf ağlarken bir tarafın gülmemesi gerekir düşüncesiyle bizim yanımızdalar. Bu da biz güç ve destek veriyor” dedi. Konuşmalardan sonra askerlerle bir araya gelen MUTSO heyeti Sivil Toplum Kuruluşu ve İş Adamları olarak her zaman onların yanında olduklarını, başarılı olmalarını gönülden istediklerini, onlar için dua ettiklerini yardıma ihtiyaç duyulduğunda her türlü desteği vereceklerini, birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini kısa sürede bu terör belasından kurtularak bir daha bunların yaşanmamasını istediklerini belirttiler.