6’NCI ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ


Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Milas Zeytin ve Hasat Şenliği TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ev sahipliğinde bu yıl 6’ncısı düzenlenen Zeytin ve Hasat Şenliği 2 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirildi. Etkinliğe, Muğla Vali Esengül Civelek başta olmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla Ak Parti Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Meclis Başkan Yardımcısı Miraç Cin, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ömer Öcal, Meclis Üyeleri Bülent Karakuş, Pınar Canan Topuz, Ferudun Öztürk, Gürkan Tetik, Kemal Yaman, TOBB KGK İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan ve kurul üyeleri, TOBB GGK İl İcra Komitesi Başkanı Mehmet Yapıcı katıldı.

Etkinlikte yaptığı konuşmada zeytinin ve zeytinyağının tanıtımına verdiği önem üzerinde duran Hisarcıklıoğlu, “Sizler burada hem zeytini tanıtıyor hem zeytinyağı kullanım kültürünü geliştiriyorsunuz” dedi. Kişi başına düşen zeytinyağı tüketiminin artırılması gerektiğine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, kişi başına zeytinyağı tüketiminin 5 litreye çıkarılması halinde herkesin kazanacağını ifade etti. Dünyaya açılmak gerektiği üzerinde duran M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bunun yolunun markalaşmadan geçtiğini vurguladı. Coğrafi işaretin markalaşmanın ilk adımı olduğundan söz eden Hisarcıklıoğlu, “Coğrafi işaret ürettiğiniz ürünün değerinin katlanabilmesi için önemli. 230 çeşit peynirimiz var 200 milyon dolar kazanıyoruz. Adamlar 1 peynir ile milyar dolar elde ediyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlik kapsamında Zeytindostu Derneği tarafından kaliteli zeytinyağını tanıma konusunda Dr. Ender Saraç’la sağlıklı yaşam sunumu gerçekleştirildi.

Etkinlik protokolün stant ziyaretleri ile sona erdi.

Odalar Ortak İstişare Toplantısı

Şenliğin ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Muğla Odaları ve Borsa başkanları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Hisarcıklıoğlu katılımcıların görüş ve önerilerini dinleyerek not aldı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un mesleki eğitimin iş dünyasına verilmesi konusunda inisiyatif alarak bu isteklerinin gerçekleşmesine katkıda bulunduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu “Mesleki eğitimde başarılı olmak mecburiyetindeyiz” dedi. Son dönemde yapılan icraatlar hakkında da bilgi veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu 15 yıl uğraşarak çıkarttıkları alacak sigortası sisteminin yürürlüğe girdiğini belirterek, iş dünyasını bu uygulamadan yararlanmaya çağırdı. Kredi Garanti Fonu aracılığıyla son bir yılda 250 bin girişimciye kredi için kefil olduklarını bildiren Hisarcıklıoğlu “Oda ve borsalar daha ne yapsın. Üyesi olduğunuz kurum size kefalet sağlıyor. Bunu baba oğula yapmaz” dedi.

648

Haber görselleri