AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

Ağzını hep kapalı tut,

Gözünü  hep bağlı tut,

Eline hep sahip ol,

Diline her zaman sahip ol” öğütleriyle geçmişten günümüze önemli izler aktaran Ahilik ve Ahilik Haftası kutlamaları başladı.

Her yıl Muğla Ticaret İl Müdürlüğü, Muğla Esnaf Odaları Birliği (ESOB), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Muğla Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi (EKKK) işbirliğinde gerçekleştirilen Ahilik ve Ahilik Haftası kutlamaları 18 Eylül Pazartesi günü başladı. Esnaf ve Sanatkarların piri Ahi Evran-ın yüce adı ve anısına düzenlenen etkinliklerin açılış programında Valiliğe ve Büyükşehir Belediyesine ziyaretler gerçekleştirildi.

Muğla Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş, Muğla ESOB Başkanı Şükrü Ayyıldız, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla EKKK Başkanı Azim Çetin, MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil ve beraberlerindeki heyet, Muğla Valisi Esengül Civelek’i makamında ziyaret etti. Ahilik kültürünün önemine ilişkin konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, “Ahilik kültürünün özüne inildiğinde, kadınların da ticari hayatta yer aldığını gözler önüne seren çok önemli bir kültürdür. Ahilik aslında bir yaşam tarzıdır. Bugün kabul edilen evrensel değerlerin tümü bizde yıllar önce ahilik kültürümüzde yer alan ve öğütlenen değerlerimiz arasında yer almaktadır. Bu kültürümüzün yaşatılması için birlik ve beraberliğinizle yaptığınız bu kıymetli çalışmalar için teşekkür ediyorum.” dedi.

Heyet Valilik ziyaretinin ardından Muğla Büyük Şehir Belediyesini ziyaret etti. Başkanlık Danışmanı Yavuz Kayı’nın ağırladığı heyet, Ahilik Haftasının programı çerçevesinde sohbet gerçekleştirdi. Heyet son olarak Cumhuriyet Anıtına çelenk bıraktı.

Ahilik Haftası Programı şu şekilde:

19 Eylül Salı

• Açılış Konuşmaları
  • Kaftan Giydirme ve Ödül Töreni
  • Kermes ve Sergi
  • Meslek Gösterileri
  • Kan Bağışı Kampanyası
  • Ahilik Pilavı İkramı

Yer: Kurşunlu Camii Yanı Saat: 10.30

21 Eylül Perşembe

• Arasta Esnafını Ziyaret
  • Kahvaltı İkramı