Asgari Ücret Teşviki Meclis'te


MUTSO Meclisi aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri asgari ücret artış teşviki hakkında bilgilendirilirken, meslek komitelerinin sorunları değerlendirildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın aylık olağan Meclis Toplantısı’nın 34’üncüsü 23 Şubat Salı günü MUTSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Şükrü Altınay’ın Divan Başkanlığında başlatılan toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Meclis Başkan Yardımcıları Mevlüt Acar, Ahmet Zeybek, Mustafa Kale, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil’in yanı sıra Meclis Üyeleri ile Meslek Komite Başkanları ve üyeleri katıldı.

Asgari Ücret Ödemelerine Devlet Desteği

Şubat ayı Meclisinin konuğu Sosyal Güvenlik Kurumu Ortaca Şube Müdürü Özkan Arslan oldu. Meclisin gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce, Meclis Üyelerine bir sunum gerçekleştiren Ortaca Şube Müdürü Özkan Arslan, asgari ücretlerdeki devlet desteği konusunda bilgilendirme yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu teşvikleri ve uygulamaları hakkında bilgi veren Arslan, 2016 yılında geçerli olmak üzere günlük 3.33 lira olarak belirlenen Asgari Ücret Artış Teşviki hakkında aranan koşul ve şartları açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Ortaca Şube Müdürü Özkan Arslan’ın sunumunun ardından gündem maddelerini açıklayan ve oylamaya sunan Meclis Başkanı Altınay, oturumu başlattı. Meclisin gündem maddelerinin görüşülmesi ve karara bağlanmasının ardından kürsüye gelen MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, aylık faaliyet raporunu Meclis Üyelerine aktardı.

Meslek Komitelerinin Sorunları Meclis’te

Başkan Karakuş’un açıklamalarının ardından, toplantıya katılan Meslek Komite Başkanları ve üyeleri sırasıyla söz alarak, yıl içinde yaptıkları çalışmalar, sektörün tespit edilen sorunları ve çözüm alternatifleri hususunda görüşlerini aktardılar.

975