BAHAR DATÇA’DA BAŞLIYOR


Datça, bu yıl ikincisi düzenlenen ve 3 gün sürecek Badem Çiçeği Festivaline ev sahipliği yapıyor. Kortej yürüyüşü ve açılış konuşmalarıyla başlayan festival, üç gün boyunca, kurulan panayır alanlarında, badem ürünleri satışından yöresel yemeklere, doğal üretim workshoplarından Datça’da üretilen el işi takı ve hediyelik ürünlere, yöreye has dans gösterilerinden müzik dinletileriyle sürecek.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve 20 binden fazla misafire ev sahipliği yapan Datça, bu yıl ikincisi düzenlenen Badem Çiçeği Festivaliyle renklendi. 8 Şubat Cuma günü başlayan ve 8-10 Şubat tarihleri arasında üç gün sürecek olan festivalin açılışı, kortej yürüyüşü ve açılış seremonisi ile başladı.

Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar başta olmak üzere, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) adına Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Meclis Başkan Yardımcısı Deniz Dakikoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal’ın katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne, Datçalı ve festival amacıyla Datça’ya gelen pek çok konuk katıldı.

Kortejin ardından açılış konuşmaları kapsamında sahneye davet edilen Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, “Vatandaşlarımıza, misafirlerimize, desteklerini esirgemeyen Muğla Ticaret ve Sanayi Odamız ile Muğla Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerimi sunuyorum. Belki de Anadolu’nun bir kısmı karlar altındayken biz burada baharı yaşıyoruz. Bugün buraya gelen misafirler, sadece tezgahlarda satılan ürünleri değil, hiç farkında olmadan parayla alınmayacak sevgiyi, mutluluğu, sağlığı alacaklar. Çünkü Datça’nın oksijeni bol, havası temiz.” dedi.

Başkan Uçar’ın ardından sahneye davet edilen MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, şunları kaydetti: “Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Yönetim Kurulu ve tüm üyelerimiz adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Burada sizlerle birlikte bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Odamız faaliyet alanı içerisinde bulunan ve Türkiye’nin en güzel ilçelerinden birisi olan Datça’mızda bu güzel organizasyonu gerçekleştiren tüm paydaşlarımıza, bu projenin hayata geçirilmesi konusunda Odamızla bilgi paylaşımında bulunan Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Selma Ünal’a, Meclis Başkan Yardımcım Sayın Deniz Dakikoğlu’na, Komite Başkanlarımız Sayın Hakkı Kaya ve Sayın Taner Kapçı’ya huzurlarınızda bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu festivalin düzenlenmesinin bizim için en önemli noktalarından biri, buradaki esnafımıza, iş insanlarımıza, ilçe halkına sağladığımız katkıdır. Böylesi önemli etkinlikleri her zaman için desteklemeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tüm bunların ötesinde, bizi burada yalnızca bir paydaş olarak değil, ev sahibi gibi hissettiren tüm Datça halkına teşekkürlerimi sunuyorum.”

Son olarak sahneye davet edilen Datça Kaymakamı Mesut Çoban, “Datça’ya dair söylenecek çok şey var. Datça 8 Şubat’ta badem çiçeği açan Türkiye’deki tek yerleşim yeri. Bahar Datça’da başlıyor.” ifadelerine yer verdi.

Festivalin ilk gününde, Cumhuriyet Meydanında kurulan panayır alanlarında, badem ürünleri satışından yöresel yemeklere, doğal üretim workshoplarından Datça’da üretilen el işi takı ve hediyelik ürünlere, yöreye has dans gösterilerinden müzik dinletilerine pek çok etkinlik gerçekleştirildi. Üç gün sürecek Datça Badem Çiçeği Festivali, Datça’yı doya doya gezmek, doğayla bütünleşmek ve yöreye has lezzetleri tatmak isteyenlere fırsat yaratacak.

731