BAŞKAN ERCAN: “SGK PRİMLERİ ERTELENMELİ”


MUTSO Başkanı Ercan, Covid-19 nedeniyle sekteye uğrayan ticari hayatın devamlılığı için SGK prim ödemelerinin ertelenmesi gerektiğini vurguladı.

Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Mart 2020 tarihi itibariyle ülkemizde de hızla yayılan Covid-19 virüsü tüm sosyal ve ticari hayatı zora sokmuştu. Bu kapsamda hükümet tarafından pek çok destek paketi açıklanarak, yaşanan ve yaşanması muhtemel bazı sorunlara çözüm sunulmaya çalışılmıştı. Bulunan çözümler noktasında SGK ve BAĞ-KUR prim ödemeleri de 2020 yılı sonuna kadar ertelenmişti. Erteleme sürecinde sona yaklaşılmasıyla, konuya ilişkin açıklama yapan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, SGK prim ödeme sürelerinin uzatılması gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Ercan şunları kaydetti: “2020 yılı hem sosyal yaşantımız için hem de ekonomik faaliyetler için oldukça zor bir yıl oldu. Bunun en büyük sebebi, uluslararası sorun olan Covid-19 salgını oldu. Bu virüsten etkilenmeyen bir ülke kalmadı. Dolayısıyla virüs ile mücadele kapsamında ülkemizde de işletmeler faaliyetlerine ara verdi, insanlar evlerine kapandı ve ticari faaliyetlerde çok ciddi düşüşler söz konusu oldu. Hükümetimiz kriz yönetimi konusunda önemli çalışmalara imza attı. Yaşanan ve yaşanması muhtemel pek çok sorun için acil önlem çalışmaları yürütüldü. Bunlardan bir tanesi SGK ve BAĞ-KUR primlerinin 2020 yılı sonuna kadar ertelenmesi oldu. Bu erteleme işletmeler için son derece önemliydi. Ancak erteleme sürelerinde sona yaklaşıldı. Yeni normal ile faaliyetlere başlansa da salgının etkileri ülkemizde de halen devam etmektedir. Üstelik halen faaliyete başlayamayan işletmeler de var. Devam eden bu olumsuz etkilerin azaltılması için daha önce uzatılan SGK prim ödemelerinin, ticari hayatın devamlılığının sağlanması ve işletmeler üzerindeki yüklerin azaltılması için ileri bir tarihe uzatılması gerekmektedir.”

574

Haber görselleri