BAŞKAN ERCAN VE BAŞKAN AKARKEN’DEN ORTAK AÇIKLAMA


Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ile Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken’in birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Muğla’da açılan yiyecek stantlarının yer aldığı organizasyonlara ilişkin yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“İlimiz ve ilçelerimizde belli zamanlarda, gastronomi, yöresel ürünler fuarı, şenlik, festival, panayır gibi isimler altında gıda satış organizasyonları düzenlenmektedir. Ancak bu gibi etkinliklerde, il merkezi ve ilçelerimizde hizmet veren odalarımızın kıymetli üyeleri ve esnafımızın yer alması öncelikli tercihimizdir. Çünkü vatandaşımızın sağlığını düşünmek zorundayız. Böylelikle üyelerimizin vereceği hizmet, daha sağlıklı, daha güvenilir ve daha denetime açık olacaktır. Üyelerimiz ve yerel esnafımızın belirli periyodlarla denetimleri belediye zabıtaları ve tarım il/ilçe müdürlükleri tarafından yapılmaktadır ve belgeleri mevcuttur. Çünkü gıda denetimi özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde halk sağlığı açısından çok hassas bir konudur. Ülkenin farklı yerlerinden Muğla’ya gelen satıcıların gıdalarının hazırlanma, pişirilme ve satılma koşulları şüphe uyandırıcıdır. Denetlenebilmeleri de mümkün olmayacaktır. Ayrıca, stantları başında konaklamalarını nasıl sağladıkları hijyen açısından da soru işareti oluşturmaktadır.

Restoranlarımız ve pazarlarımızın pandemi sürecinde bu kadar sıkı talimatlara uyması zorunluyken, bu alanlarda yapılan hijyenden uzak çalışmalar tedirgin edicidir. Bu tarz çalışmalarda ilimiz ve ilçelerimizde faaliyet gösteren ve sürekli olarak denetlemelere tabi tutulan yerel esnafımızın yer almasıyla çok daha başarılı sonuçlar alınabilecektir. Zaten ilimizde faaliyet gösteren ticari işletmelerin ekonomik anlamda yaşadıkları sıkıntılar hepimiz tarafından bilinmekte olup; ayrıca ilimizde kazanılan paranın ilimizde kalması, haksız rekabetin önüne geçilmesi açısında da esnafımız için son derece önem arz etmektedir.

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanımız Sayın Güven Akarken ile ortak noktada buluştuğumuz bu düşünceleri kamuoyunun bilgisine saygıyla sunar; bu izinleri veren başta belediyelerimiz ile diğer kurum ve kuruluşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermelerini, bu tür organizasyonların, meslek odaları ile işbirliği içinde düzenlemesini dileriz. Bu konudaki hassasiyeti kamuoyunun dikkatine sunarız.”

576