BAŞKAN ERCAN’DAN MİTSO’NUN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİNE DESTEK


MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, MİTSO tarafından coğrafi işaretleri alınmış ürünlerin tanıtımı ve üreticilerin bölge ekonomisine katkılarının değerlendirildiği toplantıya katıldı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) tarafından coğrafi işaret tescili alınmış 4 ürünün tanıtımı ve coğrafi işaretlerin üreticilere, yöre ve ülke ekonomisine katkılarının değerlendirildiği bir toplantı yapıldı. 16 Ekim Çarşamba günü MİTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ile Meclis Üyesi Bülent Karakuş katıldı. Toplantıda ayrıca, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çayırlı ve Hüseyin Çöllüoğlu, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Muğla Ticaret Borsası Meclis Başkanı Uğur Özen, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Sağel, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Sezgin ve Milas ve çevre ilçelerden üreticiler yer aldı.

MİTSO tarafından coğrafi işaret tescilleri alınmış olan Milas el halısı, Milas zeytinyağı, Milas yağlı zeytini ve Milas tepsi böreğinin tanıtımının yapılması ve coğrafi işaretlerin üreticilere, yöre ve ülke ekonomisine sağladığı katkıların değerlendirildiği toplantıda, coğrafi işaretli ürünlerin katma değeri yüksek ürünler olduğu belirtilerek son dönemlerde ürünlerine coğrafi işaret almak için iller, ilçeler arasında çok büyük bir yarışın başladığı belirtildi. AB ile Türkiye arasındaki coğrafi işaretlerle ilgili ilişkilere de değinilen toplantıda Türkiye ve AB arasında coğrafi işaretli ürünleri karşılıklı olarak arttırmak için bir proje yürütülmekte olduğu ifade edildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas el halısına, Milas zeytinyağına, Milas yağlı zeytinine ve Milas tepsi böreğine coğrafi işaret aldıklarını belirterek “Milas’ta coğrafi işaret alacağımız başka ürünlerimiz de olacak. Milas zeytinyağına AB’den de coğrafi işaret almak için başvurumuzu yaptık. Milas zeytinyağı, AB’den coğrafi işaret almayı başarmış ilk Türk zeytinyağı olacak. Ayrıca Milas yağlı zeytininin de coğrafi işareti almak için AB’ye başvuruda bulunacağız” dedi. Milas ürünlerine coğrafi işaret alınmasının ürün kalitesine ve markalaşmaya katkı sağladığını anlatan Reşit Özer, “Milas zeytinyağına coğrafi işaret aldıktan sonra Milas’ta markalı zeytinyağı üretimi arttı. 53 markamız oluştu. Bunlardan 10’u coğrafi işaret almayı başardı” dedi.

“Coğrafi işaretle ürünlerimizin değerine değer katıyoruz” konulu tanıtım toplantısı konuklara Milas’ın coğrafi işaretli ürünleri olan Milas zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Milas tepsi böreği ile Milas’ın yerel yemeklerinden vekilharç, kabak çiçeği dolması, çaykama ikramı ile sona erdi.

 

519

Haber görselleri