BAŞKAN ERCAN’DAN SEÇİM AÇIKLAMASI


BAŞKAN ERCAN’DAN SEÇİM AÇIKLAMASI:

“SEÇİM SONUÇLARI ÜLKEMİZE VE İLİMİZE HAYIRLI OLSUN. ŞİMDİ EKONOMİYE YÖNELME ZAMANI.”

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, seçimin ardından sonuçların hayırlı olmasını dileyerek bir takım açıklamalarda bulundu.

Başkan Ercan şunları kaydetti:

“Tüm üyelerimizin ve tüm vatandaşların gözü uzun süredir 31 Mart yerel seçimlerine kilitlenmişti. Dün ülke genelinde yapılan seçimler sonuçlandı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Osman Gürün başta olmak üzere ilçelerimize seçilen belediye başkanlarımızı kutluyor, hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum. Sonuçların ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Sandığa gidip oyunu kullanan, ülkemizin geleceğine ve demokrasiye sahip çıkan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Ülke genelindeki seçim sürecinde çıkan olaylarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yararlılara acil şifalar diliyor; böyle acı olayların tekrarlanmamasını umut ediyorum.

Seçimler artık geride kaldı. Yapılan açıklamalara göre erken seçimin olmayacağı, 4,5 yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz. Şimdi önümüze bakma ve bu süreci en iyi, en verimli şekilde değerlendirme zamanı. Uzun süredir seçimler nedeniyle durgun bir döneme giren piyasaların yeniden hareketlenme zamanı. Bundan sonra Türkiye’nin ve Muğla’nın ilk gündem maddesi ekonomi olacaktır; olma mecburiyeti vardır.

Ülke olarak ekonomiye odaklanmalı, ekonominin temellerini daha güçlendirecek yapısal reformları arka arkaya hayata geçirebileceğimiz bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.  İlimiz ve ülkemizin, küresel ekonomide yükselebilmesi için, siyasi görüşümüz ne olursa olsun, çıkan sonuçlara saygı duyarak, birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.

Muğla iş alemi olarak hep birlikte daha çok üretip, daha fazla yatırım yapıp, istihdam ve ihracat için maksimum çaba göstermeliyiz. Bu anlamda istihdam seferberliği kapsamında açıklanan teşviklerin başvuruları Nisan 2019 sonuna kadar geçerli olup, teşvikler kapsamındaki detaylı bilgi Odamız’dan ve İŞKUR’dan edinilebilmektedir.”

552

Haber görselleri