Başkan Karakuş Denizli Turunda


Başkan Karakuş, Denizli programı kapsamında, Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen Girişimci Kadınlar Zirvesine katıldı. Sonrasında Acıpayam Ticaret Odasının açılış törenine katılan Başkan Karakuş, son olarak Denizli ekonomisinin aktörlerinin ödüllendirildiği törende yerini aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ‘Kadın Hayattır’ sloganıyla düzenlenen Girişimci Kadınlar Zirvesi 12 Mart Cumartesi günü Denizli’de gerçekleştirildi. Zirveye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.

Zirvenin açılışında konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, TOBB olarak girişimcilik konusunu, özellikle kadın girişimciliği konusunu çok önemsediklerine dikkat çekerek şunları kaydetti: “Ülkelerin, milletlerin zenginleşebilmesinin artık tek bir yolu var. O da özel sektörün gelişmesi, girişimci sayısının artması. Rakamlar da bunu doğruluyor. Şu anda dünyanın en zengin 20 ülkesi, aynı zamanda en girişimci 20 ülkesi. İkinci sebebi de şu: İşsizliğin tek çözümü girişimcilik. Türkiye’de her yıl 900 bin genç istihdam piyasasına giriyor. Yani işsizliği bırakın düşürmeyi, aynı seviyede tutmak için her yıl 900 bin gence iş bulmamız lazım. En fazla istihdam ettiği dönemde devlet yılda 100 bin kişiye istihdam sağlayabiliyor. Geriye kalan 800 bin kişinin özel sektörde iş bulması gerekiyor. İşte bu yüzden girişimcilik önemli. Çünkü Türkiye’de her girişimci ortalama 10 kişiye istihdam sağlıyor. O yüzden bizim girişimci sayımızı hızla arttırmamız gerekiyor”.

Türkiye nüfusunun yarısının kadın olmasına rağmen girişimcilerin sadece yüzde 8’inin kadın olduğunu belirterek, “Neden böyle? Çünkü biz kadınlarımıza yıllarca “Sen bu işi yapamazsın!” demişiz. Daha doğrusu “Sen bu işi yapma!” demişiz. Yani nüfusumuzun yarısını, zenginlik potansiyelimizin yarısını hiç kullanmamışız. İşte bu alanda kadınları aktif hale getirmek için TOBB olarak 2007 yılında Kadın Girişimciler Kurulunu kurduk. Ekonomiye kadın eli değsin dedik. Bu kurul 81 ilde kadınlarımızı girişimci olmaya heveslendirsin, önlerini açsın, rol model olsun dedik. Allaha çok şükür toprağa attığımız tohum yeşerdi büyüdü ve burada gördüğünüz müthiş manzara ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Acıpayam TO’ya Yeni Hizmet Binası

TOBB bünyesinde çalışmalarını sürdüren Acıpayam Ticaret Odası, üyeye hizmetlerini iyileştirmek adına yeni bir hizmet binası oluşturdu. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Acıpayam TO’nun yeni hizmet binasının açılış törenine katılarak desteklerini iletti.

Denizli Ekonomisinin Aktörleri Ödüllendirildi

Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Ticaret Odası ve Denizli İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen Denizli Ekonominin Aktörleri Ödül Töreni, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve MUTSO Başkanı Bülent Karakuş’un da katıldığı törenin açılışında konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer şunları kaydetti: “Denizli, Türkiye’nin girişimci şehirlerinden biri haline geldi. İşte tekstilde 180 ülkeye ihracat yapıyoruz. Dünyanın en ünlü yıldızı Denizli ürününü tercih eder hale geldi. Makineden, gıdaya pek çok sektörde marka haline geldi” dedi.

937