BİGG-GARAJ KAPSAMINDA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ MUTSO’DA

BİGG-GARAJ GARAJ-YAP kapsamında düzenlenen ve iki gün sürecek olan girişimcilik ve iş planı yazma eğitimi MUTSO ev sahipliğinde başladı.

belirlenen değerlendirme sürecinde başarılı olan girişimci adaylarına teknoloji tabanlı ve yenilikçi iş fikirleri için 150 bin TL’lik hibe verilen bir program olan TÜBİTAK-BİGG (Bireysel Genç Girişim) kapsamında çalışmalar sürüyor. TÜBİTAK’ın belirlediği 17 uygulayıcı kuruluş arasında yer alan TOBB Ekonomi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Anadolu’ya açılan tek uygulayıcı kuruluş olarak girişimcilik ve iş planı yazma eğitimi veriyor.

Proje kapsamında 18-19 Ağustos tarihlerinde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliğince Muğla’da, TOBB Ekonomi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ETÜ TTO) girişimcilik eğitimleri verilmeye başlandı. TOBB ETÜ TTO Girişimcilik Birimi Uzman Yardımcısı Duygu Berberoğlu tarafından, projesi onaylanan 5 kişiye verilen eğitimlerde girişimcilik ve iş planı yazma teknikleri anlatılmakta.

Onaylanan teknolojik ve yenilikçi girişim fikirlerine TÜBİTAK tarafından 150 bin TL’lik karşılıksız hibe verilecek.