CEDİT KÖYÜ 1. KÜLTÜR ŞENLİĞİ


Cedit Köyü Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği ilk kültür şenliği Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın destekleriyle gerçekleştirildi.

Cedit Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle düzenlenen Cedit Köyü 1. Kültür Şenliği köy halkının geniş katılımıyla yapıldı. Bu sene birincisi düzenlenen şenlikte MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akçan hazır bulundu.

Şenliğin açılış konuşmasını başlatan Dernek Başkanı Erdinç Bilgen derneğin kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek “Derneğimizi, mahalle sakinlerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yönlerden daha iyi imkânlara kavuşturulması, insanlarımız arasında dayanışmanın sağlanması amacıyla 12 Haziran 2015 tarihinde kurduk.7 kişiyle başlattığımız bu meşaketli yolda, kuruluşundan bu yana geçen 15 ayda  faaliyetlerimizi sizlerin de desteği ile gerçekleştirdik. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan, şenliğimize katılan tüm konuklarımıza çok teşekkür ediyor, keyifli dakikalar geçirmenizi diliyorum”dedi. Bilgen’in ardından kürsüye gelen Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan Cedit Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’ni Yörük Obaları Derneği olarak benimsediklerini, çalışmalarını takdir ettiklerini dile getirirken konuşmasının sonunda “Konuştuğumuz dilin değil yaşadığımız kültürün soyunu taşıyoruz. Eğer biz kültürümüzü kaybedersek millet olmaktan çıkarız. Kültür bizim için çok önemli” sözlerini kaydetti.

Karakuş Fen Lisesi Müjdesini Şenlikte Duyurdu

Konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye çıkan (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin desteğiyle Muğla’ya yapılacak Fen Lisesi inşaatının Yeniköy’de başlayacağının müjdesini verdi. Başkan Karakuş şu sözleri dile getirdi: “Ülkemiz çok sıkıntılı olan günlerden geçiyor. Daha 1,5 ay önce 15 Temmuz’da bir darbe girişimi atlattık. Ülkemizin çevresi ateş çemberi güvenlik sorunlarımız, terör sorunlarımız hat safhada. Bunları  aşmanın tek yolu birlik beraberlik içinde olmak. Başka türlü bunları atlamamız kolay değil. Ama ben buradaki birlik ve beraberliği görünce bunu çok kolay atlatacağımızı düşünüyorum. Bugün burada insanların bu şekilde kaynaşmasını sağlayan birlik beraberlik içinde davranmasını sağlayan başta Erdinç Başkan olmak üzere tüm Cedit Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerine Yönetim Kurulu üyelerine bir kere sizler adına teşekkür ediyorum. Biz de bu derneğimiz kurulduğu günden beri kendilerine Oda olarak her türlü desteği veriyoruz. Ben özellikle burada kendilerinin çok emeği geçtiğini düşündüğüm ve köyümüze çok önemli katkılar sağlayacağını düşündüğüm Muğla Fen Lisesi inşaatının bu köyden yapılacağının müjdesini paylaşmak istiyorum. Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak yapacak olduğumuz Fen Lisesi inşaatı için Muğla’da yer ararken Dernek Başkanımız Erdinç Bilgen bu okulu köyümüze istiyoruz dedi. Biz de kendisinin bu talebine olumlu cevap verdik. Milli Eğitim ile yaptığımız çalışmalar sonucunda eski ilköğretim okulumuzun alanına Fen Lisesi İnşaatımızı başlayacağız. İnşallah önümüzdeki sezona da Fen Lisesi burada eğitimine başlamış olacak.” Şenlik, açılış konuşmalarının ardından ikramlar, zeybek gösterileri, zurna resitali ile devam etti. Konserlerle süren gecede misafirler eğlenceli vakit geçirdi.

1523

Haber görselleri