DATÇA BADEM ÇİÇEĞİ FESTİVALİ BAŞLADI


Datça, bu yıl ilk kez düzenlenen ve 3 gün sürecek Badem Çiçeği Festivaline ev sahipliği yapıyor. Festivalin ilk gününde, kurulan panayır alanlarında, badem ürünleri satışından yöresel yemeklere, doğal üretim workshoplarından Datça’da üretilen el işi takı ve hediyelik ürünlere, yöreye has dans gösterilerinden müzik dinletilerine pek çok etkinlik gerçekleştirildi.

Datça’da bu yıl ilk kez düzenlenen ve 3 gün sürecek Badem Çiçeği Festivali başladı. Açılış törenine Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş ile vatandaşlar katıldı. Festivalin ilk gününde, Cumhuriyet  Meydanında kurulan panayır alanlarında, badem ürünleri satışından yöresel yemeklere, doğal üretim workshoplarından Datça’da üretilen el işi takı ve hediyelik ürünlere, yöreye has dans gösterilerinden müzik dinletilerine pek çok etkinlik gerçekleştirildi. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş,  festivalin açılış töreninde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: “Birincisini gerçekleştirdiğimiz Datça Badem Çiçeği Festivalimizin bugün ilk günü ve ciddi bir ilgi vatandaşlarımızın yoğun bir katılımı söz konusu. Ama yarın bu katılımın çok daha fazla olacağını düşünüyorum, yaklaşık 20.000’e yakın. Gerek bölgemizden gerek Türkiye’nin çeşitli illerinden vatandaşlarımızın Datça’ya gelip bizlerle olacağını düşünüyorum. İnşallah Datça yarın tarihi günlerinden birini yaşayacak ve Badem Çiçeği Festivalimizin ciddi bir katılımla gerçekleştireceğiz. Datça’nın Badem Çiçeği Festivali tabi ki bademle özdeşleşen Datça için önemli bir isim ama sadece bademle ilgili değil bugün stantlarımız da yöresel ürünlerimizin de tanıtıldığı ve köylülerimizin Datça’da yaşayanlarımızın ürettiği ürünlerde gelen ziyaretçilerimizin beğenisine sunulmuş durumda. Gerçekten Datça ürünleriyle, doğasıyla Türkiye’de ayrı bir bölge ayrı bir güzellik.  Muğla Dünyanın en güzel ili. Datça’da Muğla’nın en güzel ilçelerinden birisi. Dolayısıyla ben katılımınız için, etkinliğe destekleriniz için herkese teşekkür ediyorum. Öncelikle Datça Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve festivalimizin birincisi bu şekilde olduktan sonra önümüzdeki yıllarda da bu festival Türkiye’deki festivaller içerisinde en etkili en marka olan festival olacağını düşünüyorum”

Datça Belediyesi ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 16-18 Şubat tarihleri arasında üç gün sürecek Datça Badem Çiçeği Festivali, Datça’yı doya doya gezmek, doğayla bütünleşmek ve yöreye has lezzetleri tatmak isteyenlere fırsat yaratacak.

1343

Haber görselleri