DATÇA RUN’A YOĞUN İLGİ


Doğa sporlarına ev sahipliği yapan Datça’da, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Datça Run koşu yarışmasına katılmak için 700’e yakın sporcu yöreye akın etti.
Datça, doğa sporlarına ev sahipliği yapmaya ve sporcuları Datça’da ağırlamaya devam ediyor. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Datça Run, 700’e yakın sporcuyu ve konuklarını bir araya getirdi. 14 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen ve 21 km, 10 km, 5 km, halk koşusu ve 6-15 yaş arası çocuklar olmak üzere 5 farklı etaptan oluşan yarışma oldukça renkli görüntülere sahne oldu.
Türkiye Atletizm Federasyonu’nun öncülüğünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça Belediyesi, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MUTSO) desteğinde gerçekleştirilen etkinlik, profesyonel ve amatör 690 koşucuya muhteşem Datça doğası ve ikliminde koşu deneyimi yaşattı.
Etkinlikte, sporcuların Datça’nın eşsiz doğası eşliğinde keyifli bir rotada spor yapmalarının yanında Datça halkının da bu etkinliğe katılımının sağlanması hedeflendi. Yarışmanın sonunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.
Etkinlikte MUTSO adına Meclis Başkan Yardımcısı Deniz Dakikoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal hazır bulundu. Koşucular ve Datça’ya gelen misafirler burada yaşadıkları deneyimleri sosyal medyada #rundatca hashtagiyle paylaştılar.

639

Haber görselleri