DATÇA’DA ÜÇÜNCÜ KEZ ÇİÇEKLER AÇTI


Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Datça Badem Çiçeği Festivali ile Datça’da bahar yaşandı. Üç gün süren festival kapsamında Datça, Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerini ağırladı.

Geçtiğimiz yıl ikincisi  düzenlenen ve 20 binden fazla misafire ev sahipliği yapan Datça, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Badem Çiçeği Festivaliyle renklendi.7-9 Şubat tarihleri arasında düzenlenen festival kapsamında Datça, Türkiye’nin dört bir yanından gelen konuklarını  ağırladı.

7 Şubat Cuma günü, kortej yürüyüşü ve açılış seremonisi ile başlayan festival üç gün boyunca Merkez, Reşadiye, Hızırşah, Palamutbükü ve Eski Datça’da kurulan panayır alanlarında, badem ürünleri satışından yöresel yemeklere, doğal üretim workshoplarından Datça’da üretilen el işi takı ve hediyelik ürünlere, yöreye has dans gösterilerinden müzik dinletileriyle sürdü.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte katılarak desteğini sürdürdü. MUTSO adına  Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meslek Komite Başkanları ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ile Genç Girişimciler Kurulu (GGK) başkanları ve üyeleri hazır bulundu.

Festivalde, MUTSO stant açarak coğrafi işaretini aldığı Muğla Saraylısı ve Muğla Göce Tarhanasının tanıtımını gerçekleştirdi.

Festivalin ilk günü Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ile MUTSO heyeti, festival kapsamında katılımcılara MUTSO standında coğrafi işareti alınan Muğla Göce Tarhanası ve Muğla Saraylısı ikram etti.

Heyet, festival boyunca Datça’da bulunarak Türkiye’nin pek çok ilinden gelerek festivalde stant açan işletme ve kişileri ziyaret etti.

692

Haber görselleri