DEPREME HAZIRLIKLI TOPLUM


Başkan Karakuş, Van Depreminin yıl dönümü dolayısıyla, düzenlenen ‘Depreme Hazırlıklı Toplum’ seminerine katıldı.

9 Kasım 2011 tarihinde yaşanan Van depreminin yıl dönümü dolayısıyla, “Depreme Hazırlıklı Toplum” semineri düzenlendi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ve Van Girişimci İş adamları Derneği (VANGİAD) işbirliğinde düzenlenen seminerde, deprem bilinci, depreme hazırlık, deprem sonrası konuları anlatıldı.

Van TSO toplantı salonunda 9 Kasım Perşembe günü düzenlenen programda konuşan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, burada bir konuşma gerçekleştirerek, Muğla’nın da bir deprem şehri olduğunu belirtti.

Van depreminin Türkiye’deki birlik ve beraberliğin en güzel göstergelerinden birisi olduğunu ifade eden Karakuş, şunları kaydetti: “O tarihte bütün Odalar olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. Tükiye Odalar Borsalar Birliği olarak Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu 6 maddelik hem maddi hem de manevi destek paketi açıkladı. Deprem döneminde Van’a 25 milyon faizsiz kredi desteği verdik. 12 Dev Adam Spor Salonu’nu Erciş’te yapıp gençlerimize teslim ettik. Gençlerin üzüntüleri hafiflesin ve spor yapabilecekleri bir alan olsun istedik. Muğla bir tarafta Van bir tarafta. Emin olun bizde aynı acıyı o dönemde hissettik. Yaraların sarılmasında bir nebze de olsa katkımız olduysa bu bize mutluluk verir.”

Konuşmaların ardından AFAD yetkilileri deprem ile ilgili sunum yaptı.

1110

Haber görselleri