DÖRT MEVSİM KÜLTÜR ROTAMIZ ULA PROJESİ TANITILDI  


Muğla’nın Ula ilçesinde yer alan tarihsel ve kültürel potansiyelleri tespit edip bu potansiyelleri harekete geçirerek bölgedeki turizm çeşitliliğini arttırmak, dört mevsim turizm seçeneğinin kültür turizmi ile güçlenmesini sağlamak ve küresel ölçekte görünürlüğün artması ile yeni istihdam olanakları yaratmak için ‘Dört Mevsim Kültür Rotamız Ula’ projesi hayata geçirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) destekleriyle projenin açılış ve bilgilendirme toplantısı 26 Eylül Perşembe günü Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesinde yer alan Nail Çakırhan ve Halet Çambel Kültür ve Sanat Evinde gerçekleştirildi. Projede, bölgede ilk defa yapılandırılacak olan dijital kültür turizmi rotası sayesinde; kültürel mirasımızın alternatif turizm sektörüne öncülük etmesi hedeflenmektedir.

Açılış toplantısında bir konuşma yapan Ula Kaymakamı Baha Başçelik: “Bölgemizi her yönüyle tanıtmak istiyoruz. Burası tarihi özellikleriyle öne çıkan bir ilçe. Proje benden önce hazırlanmış. Biz sadece uygulama noktasında devraldık. Çok faydalı olacağına inanıyoruz. İhtiyacımız da bu zaten. Yani sadece deniz turizmi değil, dört mevsim turizm. Bölgemiz de buna müsait.” dedi.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ise: “İlimizin tarihsel ve kültürel zenginliğinin değerlendirilerek, gün yüzüne çıkartılması 12 ay turizm anlayışının da önünü açacaktır diye düşünüyoruz. Proje bölgede ilk defa yapılandırılacak olan dijital kültür turizmi rotası sayesinde, kültürel mirasımızın alternatif turizm sektörüne öncülük te etmiş olacak.  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerek ilimizde yaygınlaştırmaya yönelik alternatif turizm olanaklarının tespit edilerek harekete geçirilmesini, gerekse de bu olanaklarla bir markalaşma yaratılmasını çok önemsiyoruz.” ifadelerinde bulundu.

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan da yaklaşık 9 yıldır Aydın, Denizli ve Muğla’da faaliyet gösterdiklerini hatırlattı. Faaliyetlerini yoğunlaştırmaya ve bölgeye daha iyi hizmet etmeye çalışan bir kurum olduklarını anlatan Akdoğan, 2018’de ilan ettikleri “Kültür Turizmi Mali Destek Programı” kapsamında Muğla’dan çok güzel projeler geldiğini ifade etti. Ula ve Akyaka’ya daha öncede projelere destek verdiklerini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Proje Koordinatörü Tuğçe Sarıoğlu, Proje Sorumluları Hatice Tutumlu ve Ulaş Akdoğan tarafından projenin amacı ve projenin katma değeri hakkında bilgi verildi. MSKÜ Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökben Ayhan ise projenin kültürel boyutu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

827

Haber görselleri