EGE İLLERİ TANITIM GÜNLERİNDE MUĞLA RÜZGARI


Bu yıl Ankara’da 9’uncusu düzenlenen Ege İlleri Tanıtım Günlerinin ev sahibi Muğla oldu.  Etkinliğe katılan MUTSO, Coğrafi İşaret başvurunda bulunulan 10 ürünün tanıtımını yaparken, beraberinde katılan firmalar Muğla’nın yöresel ürünlerini Ankaralılarla buluşturdu.

Her yıl Ankara’da gerçekleştirilen Ege İlleri Tanıtım Günlerinin 9’uncusu bu yıl Muğla’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın geniş bir stantla yer aldığı etkinlikte, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, MUTSO Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil ve Yönetim Kurulu Üyesi Levent Özkan hazır bulundu.

Muğla Saraylısı, Muğla Beyazı Mermeri, Muğla Köftesi, Muğla Tarhanası, Dalyan Narı, Ortaca Limonu, Datça Nurlu Bademi, Ula Sarımsağı, Gökova Susamı, Kavaklıdere Cevizi olmak üzere Coğrafi İşaret başvurusu yaptığı 10 ürünün tanıtımını yapan MUTSO, ayrıca Karia Yolu hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

MUTSO standında yer alan Köy Kooperatifi Muğla Birliği, Pehlivan – Datça Yöresel Ürünleri ve Altın Eller Derneği Muğla’nın yöresel lezzetleri ve kültürünü Ankaralılarla buluşturdu.

Etkinliğin 10 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen açılış törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Siyasetçi Bülent Arınç, Muğla Valisi Amir Çiçek, MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, MEÇEV Başkanı İsmail Baykal ve Ege illeri Milletvekilleri ve Valileri, Belediye Başkanları, Oda, Borsa ve STK Başkanlarının yanı sıra çok sayıda Ankaralı ve Ankara’da yaşayan Muğlalılar katıldı.

Hisarcıklıoğlu MUTSO Standında

Açılış günü etkinlik alanına bir ziyaret  gerçekleştirerek stantları gezen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ilk durağı MUTSO standı oldu. Burada Muğla Valisi Amir Çiçek başta olmak üzere tüm protokol üyeleri ile sohbet eden Hisarcıklıoğlu MUTSO’nun tanıtımını gerçekleştirdiği Coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler hakkında da bilgi aldı.

 

1116

Haber görselleri