EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI


Muğla ekonomik durumu ve potansiyeli, devam eden yatırım ve istihdam konuları çerçevesinde düzenlenen ikinci  ‘Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’ Vali Vekili Fethi Özdemir başkanlığında, kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir’in başkanlığında, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, şehrin ekonomik aktörleri, esnaflar, iş insanları, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla ikinci Ekonomi Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantının temel konusu, Muğla’nın ekonomik durumu ve potansiyeli ile devam eden yatırım ve istihdam çalışmaları oldu.

Valilik Vali Özer Türk Toplantı Salonunda 23 Ekim Salı günü gerçekleştirilen toplantıya Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) adına Meclis Başkan Yardımcısı Deniz Dakikoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Tuncer, Meclis Üyesi Mevlüt Acar ve Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Vekili Özdemir, kentin tüm dinamikleri ile birlikte iş birliği içerisinde önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, başarılı ve verimli bir toplantı olması temennisinde bulundu.

Toplantıda bir konuşma yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Tuncer şunları kaydetti: “Bizler reel sektör temsilcileri olarak, üyelerimiz aracılığıyla il genelindeki pek çok alana, sektöre ve soruna ulaşabiliyoruz. Muğla içerisinde yaşanan ekonomik sorunlar hepimizin bildiği ve yaşadığı sorunlar. Rakamsal olarak bazı verilere yer vermek gerekirse, Ticaret Sicil Müdürlüğümüzden aldığımız veriler doğrultusunda;  2017 yılında açılan şirket sayısı 200 kapanan şirket sayısı 23’tü. 2018 yılında açılan şirket sayısı Eylül ayı itibariyle 111, kapanan şirket sayısı 12. 2017 yılının Eylül ayı ile karşılaştırdığımızda, açılan şirket sayısında %26 bir azalma söz konusu Turizm rakamlarına bakacak olursak, Turizm İl Müdürlüğümüzün verilerine göre, hudut kapılarından gelen turist sayısı 2017 yılının Eylül ayında 1 milyon 906 bin kişi iken 2018 yılının aynı döneminde 2 milyon 523 bin kişidir. Bu rakamlar önceki yıllara oranlara umut verici olsa da henüz istenilen boyutlarda değildir. Peki ne yapmalıyız? Muğla için ‘marka şehir’ projelerine ağırlık vermeliyiz ve tüm ilçelerimiz ile birlikte hareket etmeliyiz.”

Tuncer ayrıca, mevduat ve kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle piyasada nakit paranın dönmediğine ve bu durumun ticari faaliyetleri yavaşlattığına değindi. Ortaca Dalaman bölgesinde tarıma dayalı ihracat yapan firmaların yaşadığı sıkıntılar Tuncer’in aktardığı konular arasında yer aldı.

Toplantı, sunumların ardından görüş ve önerilerin aktarılmasıyla sona erdi.

666

Haber görselleri