GEKA MALİ DESTEK PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI


Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 18 Şubat 2019 tarihinde ilan ettiği ‘Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim’ adlı iki mali destek programından oluşan Proje Teklif Çağrısı’nı tanıtmak ve potansiyel yararlanıcıları bilgilendirmek için düzenlediği toplantıların 3’üncüsü Muğla’da gerçekleştirildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Muğla’daki KOBİ statüsündeki işletmeler ile kamu kurum ve kuruluların yetkilileri, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, GEKA Yönetim Kurulu üyeleri, GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan ve GEKA çalışanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, “Toplam 30 Milyon liralık kaynağın uygun projeler için kullandırılacağı 2019 proje teklif çağrımız bu yıl kar amacı güden işletmelere yönelik yürüteceğimiz Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek programlarından oluşuyor. Güney Ege Bölgesinde yüksek katma değer ve yenilik odaklı sanayi üretiminin artırılması, sektörlerin rekabet gücünün geliştirilmesi amaçlanan Güçlü Sanayi Mali Destek programının bütçesi 25 Milyon liradır. Bu programda yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünler üretilmesi ile tasarım ve markalaşma kapasitesinin artırılmasına yönelik uygun projelere, GEKA tarafından asgari 100 Bin lira, azami ise 750 Bin lira destek sağlanacak” dedi.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ise “Bu toplantılara Oda olarak çok önem veriyoruz. Eksik bilgileriniz olabilir. İstediğiniz zaman GEKA ofislerinden bilgi alabilirsiniz. Çünkü ne kadar başvuru olursa, bizim için o kadar iyi olur. Muğla olarak müracaat sayımızı arttırmamız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından iki adet program, sunum şeklinde katılımcılara tanıtıldı. Toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

610

Haber görselleri