GEKA’NIN 110’UNCU TOPLANTISI YAPILDI


Denizli Valisi Hasan Karahan başkanlığında Aydın’da düzenlenen 110’uncu GEKA Yönetim Kurulu Toplantısında, gündem maddelerinin yansıra yeni yapılacak olan faaliyetler görüşüldü.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), 110’uncu Yönetim Kurulu toplantısını Aydın’da gerçekleştirdi. Denizli Valisi Hasan Karahan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan ve Ajans Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

Vali Hasan Karahan, toplantı öncesi yaptığı basın açıklamasında; “Her ay sırasıyla Aydın, Denizli veya Muğla’da yaptığımız Yönetim Kurulu toplantımızın 110’uncusunu gerçekleştirmek üzere bugün Aydın’da toplanmış bulunmaktayız. Bu vesileyle 2017-2018 döneminde başkanlık görevini icra eden Aydın Valimize de başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Karahan şunları kaydetti: “Bu toplantımızda Ajansımızın bu yıl içerisinde gerçekleştirdiği çalışmaları gözden geçirdikten sonra 2019 yılı Çalışma Programı ve Bütçesi ile destek programlarını görüşeceğiz. Değerlendirmelerimiz neticesinde, Ajansımızın önümüzdeki sene için faaliyet planının ana hatları şekillenecektir. Ajansımız 2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Kültür Turizminin Geliştirilmesi ile Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programlarının sözleşme imzalama süreçleri devam etmektedir. Bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlama amacı taşıyan toplam 1 milyon TL destek bütçeli Teknik Destek Programında ilan edildiği tarihten itibaren 57 adet proje başvurusu kabul edilmiştir. Söz konusu başvuruların 37’si başarılı olarak ilan edilmiştir. Eylül-Ekim dönemi için proje başvuru süreci devam etmektedir. Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacını taşıyan, toplam 2 milyon TL destek bütçeli 2018 yılı Fizibilite Desteği Programı 20 Nisan tarihinde ilan edilmiştir. Program kapsamında 28 Eylül 2018 tarihi itibariyle toplam 5 adet proje başvurusu alınmıştır. 2018 yılı Fizibilite Desteği kapsamında şu ana kadar Yönetim Kurulumuzca onaylanarak başarılı ilan edilen ve sözleşme imzalanan tek proje Aydın Ticaret Odası Öğrenci Okutma ve Eğitim Vakfı’nın Aydın İli Vakıf Üniversitesi Fizibilite Etüdü projesidir. Bu programımız kapsamında 2 adet proje başvurusu daha alınmış olup ilgili projeler Yönetim Kurulumuzca değerlendirilecektir.”

Toplantıda görüşülecek, yapılması planlanan çalışmalar hakkında da kısaca bilgi veren Vali Hasan Karahan, “Bugün tekstil markalarının temiz üretim konusunda artan taleplerinin karşılanması ve bölgemizde temiz üretim dönüşümünün hızlanmasını amaçlayan temiz üretim hareketinin ilk adımı olarak planlanan ve Büyük Menderes Nehri’nde kirliliğin önüne geçilmesine katkı sağlamayı hedefleyen ‘Tekstil Sektöründe Temiz Üretimin Yaygınlaşması’ faaliyeti kapsamında yapılan ve yapılması planlanan faaliyetler değerlendirilecektir. Toplantımızda Bölgemizin turizm tanıtımı, yatırım destek faaliyetleri ve kapsamındaki çalışmalarını değerlendirecek ve yapılabilecek faaliyetler ile planlanan etkinlik katılımlarını görüşeceğiz. Söz konusu gündem maddeleri Yönetim Kurulunca görüşülerek değerlendirilecek ve uygun bulunması halinde karara bağlanacaktır.” ifadelerine yer verdi.

606