GELECEĞİ YAZAN KADINLAR PROJESİNDE MENTÖR BULUŞMALARI GERÇEKLEŞTİ


TOBB, TOBB KGK ve Turkcell işbirliği ile hayata geçirilen Geleceği Yazan Kadınlar Projesinde sona yaklaşılıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Turkcell işbirliğinde hayata geçirilen Geleceği Yazan Kadınlar Projesi, 16 Mart Cumartesi günü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde başlamıştı. Muğla’nın pilot il olarak 24 il arasında yer aldığı projede amaç, kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmak olarak belirlenmişti.

Lise mezunu, üniversite öğrencisi veya mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üstü 28 kadının katılım sağladığı eğitimler, MUTSO ev sahipliğinde beş hafta sürdü.

Eğitimlerin ardından beş proje için mentör buluşmaları başladı. Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan ve KGK Üyeleri Gamze Yüksel, Nida Gökçe Narin, Duygu Ağırman ve Gamze Demircinin mentör olarak yer aldığı görüşmelerde mentörler, proje fikri olan kişilerin geliştirecekleri aplikasyonlar kapsamında, iş fikrini desteklemek ve geliştirmek noktasında, pek çok alanda görüşmeler  gerçekleştirdi.

Mentörler, 25 Mayıs Cumartesi günü, proje sahibi kişiler ile yeniden bir araya gelecekler.

641

Haber görselleri