GELECEĞİ YAZAN KADINLAR


TOBB, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliği ile düzenlenen ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ projesi ile kadınlar mobil yazılım öğreniyor, girişimci olma fırsatı yakalıyor ve istihdam imkanlarına kavuşuyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliği ile kadınlara yönelik yeni bir proje hayata geçti. Muğla’nın da aralarında bulunduğu 22 ilde gerçekleştirilecek olan ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ projesi ile kadınlar, mobil yazılım öğrenecek.

Muğla’da Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ projesinin amacı, kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmaktır. Projenin hedef grubu; lise mezunu, üniversite öğrencisi veya mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki kadınlardır.

Geleceği Yazan Kadınlar projesi kapsamında başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar Android uygulama geliştirme eğitimleri hem online hem de projenin düzenlendiği illerde sınıf içi olarak verilecektir. Yaklaşık 2 ay sürecek eğitim sürecinde 5 hafta sonu toplamda ise 10 günlük sınıf içi eğitim verilecektir. Katılımcılar online Android eğitimlerini bireysel olarak Geleceği Yazanlar platformu üzerinden alacaktır. Ayrıca MIT tarafından hazırlanmış “Girişimcilik 101: Müşterinizi tanıyın” online eğitimi katılımcıların erişimine açık olacaktır. Eğitimler sonrasındaki Proje Geliştirme sürecinde de katılımcılara hem teknik hem de iş danışmanlığı sağlanacaktır.

Eğitim aşaması şu şekildedir:

Eğitim Adı Sınıf İçi Eğitim Tarihleri Online Eğitim Tarihleri Sınavı Tamamlama İçin Son Tarih
Android 201

 

16-17 Mart
Android 301 23-24 Mart

 

16 Mart – 5 Nisan 5 Nisan öğlen 12:00
Android 401 6-7 Nisan/

20-21 Nisan

6 Nisan – 28 Nisan 28 Nisan öğlen 12:00
Firebase

 

27-28 Nisan    

Proje Aşaması

Sınıf içi eğitimlere katılan ve online eğitimleri tamamlayarak başarı belgesini alan katılımcılar 5 aylık proje geliştirme aşamasına geçeceklerdir. Bu aşamada katılımcılar proje fikirlerini ister bireysel isterlerse maksimum 3 kişilik ekip oluşturarak hayata geçirebilirler.

Bu süreçte katılımcıların proje geliştirirken ihtiyaç duyduğu teknik destek eğitmenleri tarafından online olarak sağlanacaktır. Bunun yanı sıra proje geliştirme sürecinin sonuna doğru eğitmenler yüz yüze 2 günlük teknik danışmanlık verecektir.

Katılımcılara teknik danışmanlığının yanı sıra projelerini doğru iş modeliyle hayata geçirebilmeleri için başarılı iş insanları ve akademisyenler tarafından 3 günlük yüz yüze iş danışmanlığı verilecektir. Projelerini geliştiren katılımcılar 3 aşamadan oluşan yarışma sürecine katılacaktır.

Projeler, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Evrim Aras’ın da içinde bulunduğu büyük jüriye İstanbul’da düzenlenecek finalde sunulacaktır. Başarılı olan finalistler ödül ve çeşitli fırsatlara sahip olacaktır.

Başvuru Koşulları

  • 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • En az lise mezunu olmak
  • Android eğitimine başvurmak için Android101 modülünü tamamlayarak başarı belgesini almak.
  • Değerlendirme aşamasında Android 201 başarı belgesini almış olanlar önceliklendirilecektir. Programa katılmaya hak kazananlar 6 Mart tarihinde Geleceği Yazanlar platformundan ve Bip uygulamasından duyurulacaktır. Bu nedenle başvurudan hemen sonra Bip uygulamasını telefonlarınıza indirmeniz önemlidir.
  • Katılımcılar sınıf içi eğitimlere kendi bilgisayarları ile katılacaktır.
  • Başvurular 22 Şubat’a kadar sürecektir.

743