GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU PROTOKOLÜ ZİYARET ETTİ


TOBB Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi, Muğla Valisi Esengül Civelek’i, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İl İcra Komitesi, Mart ayında yapılan seçimlerin ardından göreve gelen yeni yönetimi ile protokol ziyaretleri gerçekleştirdi. İcra Komitesi Başkanı Mehmet Yapıcı, Başkan Yardımcıları Merve Bakçek Özdemir ve Hasan Tuğrul, Üyeler Zafer Çeliköz, Berke Altınsoy, İbrahim Zeybek ve Doğal Üye MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çahan, 8 Nisan Pazartesi günü Muğla Valisi Esengül Civelek’i, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü makamlarında ziyaret etti.

Ziyaretlerde, Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesinin kuruluş amacı ve kapsamı hakkında bilgi veren Başkan Mehmet Yapıcı şunları kaydetti: “TOBB Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi, TOBB bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, Muğla genelinde girişimciliğin özendirilmesi ve teşviki konusunda çalışmalar yapan bir yapıdır. Gençlerin üniversiteden itibaren, markanın önemini kavramları, kendi markalarını oluşturmaları, iş fikri olanları desteklemek ve özel sektöre yönlendirerek girişimciliği teşvik etmek temel hedefimizdir. İki yıllık görev süremiz boyunca çalışmalarımızı ve projelerimizi bu doğrultuda gerçekleştireceğiz.”

Muğla Vali Esengül Civelek

Heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Muğla Valisi Esengül Civelek, “Girişimciliğin ilk aşılanması gereken yer üniversiteler. Ticaret yapmak ve marka yaratmak için yola çıkan arkadaşlarımızı desteklemeliyiz. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun kullandığı bir söz vardır: ‘Birlikten kuvvet doğar.’ Çok severim bu sözü. Bu kapsamda çalışmalı ve bir sinerji oluşturmalıyız.” dedi. “Özel sektörün itici gücü olmak benim misyonum.” diyen Vali Civelek ayrıca, Muğla’nın mevcuttaki sektörlerinin durumları ve yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün

Heyet sonrasında, 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimin ardından yeniden Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına seçilen Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek  hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gürün yeni yönetime başarılar diledi. Ziyaret sırasında Muğla’nın değerlerine sahip çıkması gerekliliğine vurgu yapan Başkan Osman Gürün, “Belediye olarak trüf mantarı ve tıbbi aromatik bitkiler yetiştiriyoruz.  Biz bunu Belediye olarak neden yapalım? Çünkü vatandaş o arazilerde bir şey yetiştirmeye korkuyor. Amacımız vatandaşa, ‘ben riski alıyorum, deniyorum, yapıyorum, maliyeti bu, kazancı bu. Gel sende gör. Anlatalım. Sende yap.’ demek. Kooperatifleşmeye ve kooperatifler birliğine ihtiyacımız var.  Hedefimiz kırsalda üret kıyısalda tüket. Muğla’da her şey var. Ancak üretime ihtiyacımız var. Üretimde kadına ihtiyacımız var. Kadının ve gençlerin işin içine çekilmesi olağanüstü önemli. Bu kapsamda oluşumunuzu çok değerli buluyorum. Her türlü projenizde işbirliğine açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş

TOBB Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi protokol ziyaretleri kapsamında Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü de ziyaret etti. Yeni görevler için karşılıklı olarak iyi niyet dileklerinin iletildiği ziyarette, 20 Nisan Cumartesi günü MSKÜ IEEE ve GGK işbirliğinde düzenlenecek Kariyer-in Muğla projesi hakkında bilgi verildi. Başkan Gümüş, proje için başarılar dileyerek, gençlerin içinde bulunduğu her şeye önem verdiklerini ifade etti. Gerçekleştirilen sohbet sırasında kültür turizminin artık daha çok ilgi çektiğine vurgu yapan Başkan Gümüş, “Başka Kaya Köy yok, başka Stratonikeia yok.” dedi.  Başkan Gümüş ayrıca, Akbük’te 30 ağacın katledilmesine ilişkin duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

587

Haber görselleri