GGK’DAN KOSGEB MÜDÜRÜNE ZİYARET


TOBB Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi, KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akaydın’ı ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İl İcra Komitesi, 27 Haziran Perşembe günü KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akaydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesinin kuruluş amacı ve kapsamı hakkında bilgi veren MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Doğal Üyesi Mehmet Çahan şunları kaydetti: “TOBB Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi, TOBB bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, Muğla genelinde girişimciliğin özendirilmesi ve teşviki konusunda çalışmalar yapan bir yapıdır. Gençlerin üniversiteden itibaren, markanın önemini kavramaları ve kendi markalarını oluşturmalarına yardımcı olmak, iş fikri olanları desteklemek ve özel sektöre yönlendirerek girişimciliği teşvik etmek temel hedefimizdir. İki yıllık görev süremiz boyunca çalışmalarımızı ve projelerimizi bu doğrultuda gerçekleştireceğiz.”

GGK İl İcra Komitesi Başkan Mehmet Yapıcı ise yeni mezun olan ya da öğretimine devam eden öğrenciler için ortak yapılabilecek girişimcilik projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunarak, “Üniversite ve liseler ile ortak projelerimiz olacak. Onları girişimcilik konusunda teşvik etmek ve önlerini açmak isterken sizlerin verdiği destekler hakkında bilgi sahibi olursak gençlerimize bunu aktararak onlara nefes alma imkanını sağlamış oluruz.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akaydın, yapılacak projelere gerekli desteği verebileceklerinin altını çizerek: “Tabi ki gerektiği noktada beraber yürüyebiliriz. Bizlerden alabilecekleri ilk aşama destekler girişimcilik destekleri. Şu anda üniversitede yürüttüğümüz çalışmamız var. Oradan aldıkları girişimcilik eğitimlerini direk kabul ediyoruz, sertifikalarını veriyoruz. Mezun oldukları anda bir daha eğitim almadan iş yerlerini kurabilirler ve bizden destek alabilirler. Herhangi bir fakülteden başvurabilirler. Yeter ki dersin içeriği bizim girişimcilik eğitimlerine uygun osun. Dönem sonunda veya dönem başında fakülte bize başvurusunu yaparak bu dönem girişimcilik dersi vereceğini belirtiyor, uygunluk dercesine göre olur veriyoruz.” Açıklamalarına yer verdi.

Ziyaret, girişimci adayları için KOSGEB tarafından verilen destekler hakkında karşılıklı görüş alışverişi ile sona erdi.

508