TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ


MUTSO üyelerine yönelik Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’nin getirdiği yükümlülüklere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 16 Aralık Pazartesi günü MUTSO üyelerine yönelik gerçekleştirilen toplantıda, 26 Ocak 2017’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’nin getirdiği yükümlülüklerin 31 Aralık 2019 tarihine kadar yerine getirilmesi gereken detaylar aktarıldı.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Yıldırım Yurdusev tarafından yapılan sunumda, katılımcılara, yasal mevzuat, işletme sorumluluğu, tüketici hakları, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği, toplu tüketim yerlerinin tüketici bilgilendirme sorumluluğu, menü ve bilgilendirme örnekleri hakkında değişiklikler anlatıldı.

524