GIDA SEKTÖRÜNDE UR-GE PROJESİ İÇİN ADIMLAR ATILDI


Gıda sektöründe faaliyet gösteren MUTSO üyelerine yönelik UR-GE projesi için ilk adım çalışmasına başlandı.

Uluslararası rekabetçiliği geliştirmek için tasarlanmış bir devlet desteği olan UR-GE projesi kapsamında bir kümelenme çalışma başlatmak amacıyla, gıda sektöründe faaliyet gösteren Muğla Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirildi. 14 Mayıs Cumartesi günü MUTSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan şunları kaydetti: “UR-GE projeleri, benzer sektörlerde bir araya gelen firmaların ortak ihtiyaçları tespit edilerek uluslararası düzeyde rekabetçi yönlerinin geliştirilmesinin amaçlandığı 3 yıl süreli projelerdir. Buradan hareketle bizde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak gıda sektöründe faaliyet gösteren siz değerli üyelerimize yönelik UR-GE projesi hayata geçirmek için yola çıktık. Sizler bu potansiyele ve donanıma sahip işletmelersiniz. Proje kapsamında, işletmenizin yurtdışına açılabilmesi amacıyla yapılacak ihtiyaç analizleri ile eksiklikler ve ihtiyaçlar tespit edilecek, bu doğrultuda eğitimler planlanacaktır. UR-GE projesinin, ihracat için son derece güvenli ve sağlam bir adım olduğunu ifade etmek istiyorum.”

Başkan Ercan’ın ardından söz alan projelerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kayacık, bu projenin ihracat potansiyeli olan ve yurtdışına açılmak isteyen üyeler için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, ilgili sektörlerin UR-GE projesi altında bir araya gelmelerinin önemli bir güç birliği oluşturduğunu, gıda sektöründeki işletmelerin bunu mutlaka değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından MUTSO AB, Proje, Dış Ticaret ve Raporlama Birimi Uzmanı Burcu Öztürk tarafından ‘UR-GE’nin kapsamı, şartları, sistemin çalışma prensipleri’ özelinde bir sunum gerçekleştirdi.

Daha önce pek çok UR-GE projesi gerçekleştiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) adına toplantıya katılım sağlayan Dış İlişkiler Müdürü Arife Ünal ise projenin sektör temsilcilerine yönelik avantajlarına ilişkin deneyimleri aktardı.

573

Haber görselleri