GİRİŞİMCİ KADIN GÜCÜ YARIŞMASI ÖDÜLLENDİRİLDİ


Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Ödül Töreni Ankara’da düzenlendi. Törene Muğla KGK’da katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu. TOBB İkiz Kuleler de gerçekleştirilen törene TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, KGK Başkanı Nurten Öztürk başta olmak üzere Muğla adına KGK Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, Başkan Yardımcısı Duygu Ağırman, kurul üyeleri Pınar Canan Topuz ve Gamze Demirci katıldı.

Törende ‘Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket’ ve ‘Girişimci Kadın Gücü’ olmak üzere iki ana kategoride ödüller verildi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Önlerine engel çıkarılmazsa, kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Aklın ve başarının cinsiyeti olmaz, kadın güçlü olursa toplum ve ülke güçlü olur. Kurul, sanayiden tarıma, lojistikten e-ticarete kadar kadın girişimcilere rehberlik etmeyi sürdürmekte. 81 ilde, 160 ilçede sahada çalışıyorlar. Bu coğrafyanın en büyük, en kapsamlı ve en yetkin ‘network’u olan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, dünyadaki oda camiasında da bir marka haline geldi. Ülkemizde ve farklı ülkelerde, iş dünyası kuruluşları bu yapıyı örnek alıyor, kadın girişimci ağlarını kuruyor. Yarışmaya başvuran şirketlerin yüzde 73’ünün ihracat yapmakta. 2019-2021 döneminde ihracat yapan şirketlerimizin yüzde 74’ünün, en az 3 ülkeye ihracatları bulunuyor. Sizler, ‘yapamazsınız’ diyeni dinlemediğiniz, lafa ‘elinin hamuruyla’ diye başlayanlara itiraz ettiğiniz, azimle ve kararlılıkla yolunuza devam ettiğiniz için başarılısınız. İşte herkes görsün ki fırsat verilirse, önlerine engel çıkarılmazsa kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Böyle muhteşem başarılara imza atan kıymetli kadın girişimcilerimizi yürekten kutluyorum.”

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ise şunları kaydetti: “Yarışmayla kadın istihdamını en çok artıran kuruluşları desteklemek, diğer şirketlere örnek olmalarını sağlamak istedik. Kadına iş demek, eve aş demektir. Kadınların iş hayatında olması kurumsal bir sorumluluktur. Yarışmayı sadece Türkiye’de yapmak değil, uluslararası düzeye taşımak istiyoruz.” diye konuştu.

 Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması’nda kadın istihdamını en çok artırarak ödül alan şirketler:

 “Patiswiss Çikolata, Aslı Tekstil Giyim Sanayi Tic. AŞ, Gedik Kaynak Sanayi ve Tic. AŞ, İdeal Sağlık Danışmanlık Eğitim Hizmetleri İş Güvenliği Malzemeleri İç ve Dış. Tic. San. Ltd. Şti, USB Certification Denetim Gözetim ve Belgelendirme Hizmetleri AŞ, Sardes Gıda Sanayi ve Tarım Ürünleri Ticaret, İthalat, İhracat Ltd. Şti, Ardent Plastik San. Tic. AŞ, Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Mutlu Metal Sanayi ve Tic. AŞ, TB Sewtech Turkey Otomotiv.”

Yarışmada, ‘Girişimci Kadın Gücü’ kategorisinde ödül alan şirketler:

“En Çevre Dostu Kadın Girişimciler, Alışan Lojistik AŞ ve Netpak Ambalaj AŞ”, “En Çok Dijitalleşen Kadın Girişimciler, Düşyeri Bilişim Teknoloji ve Animasyon AŞ ile Harga İnşaat Turizm”, “İhracatını En Çok Artıran Kadın Girişimciler Umdasch Madosan Raf Sistemleri AŞ, Simsoft Bilgisayar Teknolojileri, Edsa Tekstil Ltd. ve Uyar Tarım Ürünleri AŞ.”, “En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimciler, Patiswiss Çikolata ve Atlantis Global Gıda San. Tic. Ltd.”

379

Haber görselleri