GÖKOVA SUSAMI VE ULA SARIMSAĞI İÇİN ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR


Muğla’nın değerlerine Coğrafi İşaret alınması hususunda çalışmalarını titizlikle sürdüren MUTSO, başvuruları yapılan Ula Sarımsağı ve Gökova Susamı için çalışmalara hız kattı. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’ın gayret ve destekleriyle, Proje Biriminden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kayacık başkanlığında gerçekleştirilen Gökova Susamı komisyon toplantısı ve Ula Sarımsağı firma-üye buluşmasına Ula İlçe Tarım Müdürü Ahmet Donduran başta olmak üzere temsilciler ve üreticiler katılım sağladı.

Denizli merkezli Kuru Yeşil firması sahipleri Erhan Kolancı ve Efe Serdar Gökdağ’da toplantıya katılarak, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kurutulmuş sebze meyve ve toz ürün konusunda çalışmalar yapan firma Muğla ürünlerinin üretimlerinin belli bir rekolteye ulaşması durumunda, Ula Sarımsağı, Elcik Soğanı, Gökova Susamı, Datça Nurlu Bademi gibi pek çok Muğla değerinin alım garantili üretimin teşvik edilebileceğine dikkat çekerek süreçler hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulundu.

Muğla’nın ürünlerinin coğrafi işaret almasının tek başına yeterli olmadığına dikkat çeken Yusuf Kayacık, Oda olarak bu ürünlerin pazarlanmasına yönelik her türlü çalışmaya destek sağlamaya hazır bulunduklarına dikkat çekti. Üreticilerin soru ve önerilerine ilişkin görüşmelerin gerçekleştirildiği toplantıda, coğrafi işaretlerin alınmasının ardından atılması gereken adımlar detaylı olarak paylaşıldı.

 

427

Haber görselleri