GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ


MUTSO ve TEB Yatırım A.Ş işbirliğinde düzenlenen “Küresel Piyasalar, Türkiye’ye Etkileri ve Güncel Ekonomik Gelişmeler” konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile TEB Yatırım MUTSO üyelerine yönelik bir toplantı düzenledi. TEB Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Baturalp Candemir, Genel Müdür Yardımcısı Mete Yüksel ve Araştırma Direktörü Işık Ökte tarafından “Küresel Piyasalar, Türkiye’ye Etkileri ve Güncel Ekonomik Gelişmeler” konularında bilgi paylaşımının yapıldığı toplantıya geniş katılım sağlandı. Toplantıda MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil’de yer aldı.

TEB Yatırım olarak yapılan çalışmalara vurgu yapan TEB Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Baturalp Candemir şunları kaydetti: “TEB Yatırım’da bankacılıktan ziyade yatırıma odaklanıyoruz. İlk olarak kriz dönemlerinde paraları korumaya yöneliyoruz. İkinci olarak, paralara mümkün olan en yüksek getiriyi sağlamaya çalışıyoruz. Son olarak, şirket alıp satanlara danışmanlık hizmeti veriyoruz. paralara mümkün olan en yüksek getiriyi nasıl sağlamaya çalışıyoruz? Belirtmemiz gerek bir nokta var ki kimseden daha zeki değiliz. Ancak herkesin konsantre olduğu bir iş var. Bizimde konsantre olduğumuz işimiz yatırım alanları. Enerjimizi ve birikimimizi bu alana harcıyoruz. Türkiye’de artık yeni enstrümanlar var. Piyasa aşağıya giderken de para kazanabiliyor insanlar. Bunları yatırımcılarımızla paylaşıyoruz. Danışmanlık hizmeti alırken, çalıştığınız danışmanların global piyasayı iyi bildiğinden emin olun.”

Candemir’in ardından kürsüye gelen TEB Yatırım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mete Yüksel ise, Türkiye’de 15 Temmuz’dan itibaren olumsuz bir hava söz konusu olduğunu ancak aynı zamanda hiç olmadığı kadar politik bir barış ortamı içinde olunduğuna dikkat çekti. Problemli kredilerde de artış yaşanmadığına vurgu yapan Yüksel, “Piyasaya negatif bakmak için herhangi bir neden görmüyoruz.” dedi.

Son olarak kürsüye gelen TEB Yatırım A.Ş. Araştırma Direktörü Işık Ökte ise Türk Lirasının değer kaybetme sürecine ilişkin verdiği bilgilerin ardından, Dolar ve Euro’nun durumu, FED’in faiz artırımına ilişkin yapılan açıklamalarının etkileri ve değerli madenlerin değer kaybetmesine sebep olacak gerekli şartların şuanda görünmediğine ilişkin bilgi verdi.

1277

Haber görselleri