HAMLE GAZETESİNDEN MUTSO’YA ZİYARET


Hamle Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Nizamoğlu ve beraberindeki heyet, MUTSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ve Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ı ziyaret etti.

Muğla’nın en köklü basın kuruluşları arasında yer alan Hamle Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Nizamoğlu, Hamle Medya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Hamle Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hafize Nizamoğlu Acar, Hamle Medya  Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Burak Nizamoğlu ve Hamle Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Kadir Kürşat Tamer, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nı ziyaret etti. 24 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilen ziyarette heyeti, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ve Meclis Başkanı H. Koray Özcan ağırladı.

Hamle Grubu olarak ziyaretlerine ilişkin açıklama yapan Hayati Nizamoğlu şunları kaydetti: “Göreve gelmenizin üzerinden zaman geçse de gecikmeli de olsa ziyaret etmek istedik. Üyesine açık, ekonomiyi yönlendirmek isteyen, üye bazlı çalışmak isteyen bir yapınız var. Bu açıdan sizleri tebrik ediyorum. Şunu açıkça söyleyebilirim ki bir esnafın halini bir esnaf anlar. Sizde kendi işyerlerinizde sigortalı insanlar çalıştırıyorsunuz. Bunları yaşayan bir insan başkan olduğu zaman bizim anlaşmamız daha kolay olur. Muğla yazın hareketli kışın sakin bir il. Burada insanlar birbirleriyle dayanışma, diyalog kurmak, samimi davranmak zorundalar. Çünkü bir avuç insanız. Biz de samimiyetimizi kaybedersek zaten mevcut yaşadığımız pek çok sorunu içinden çıkılmaz bir hale getiririz. Bu bakımdan da her zaman sivil toplum örgütlerimizle, medyamızla, yerel yönetimlerle, siyasilerle ve halkımızla işbirliği içinde olmamız gerekir diye düşünüyorum. Bizden yana kapımız her zaman açık. Sizde gönlünüzü açın her şey güzel olsun.”

MUTSO’nun yalnızca Meclis ve Yönetim Kurulundan oluşmadığını, MUTSO’nun tüm üyeleri ve Muğla’nın tüm kurum ve kuruluşlarıyla bir bütün olduğuna vurgu yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Gönülden samimi yaklaşımınız bizleri mutlu etti. Muğla’yı hep beraber yöneteceğiz. Ortak akıl olması lazım. Bunlar çok değerli olgular. Nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan; “Biz her ne kadar uzun süredir Oda bünyesinde farklı görevlerde yer almış olsak da, görev değişikliği bile insanda yeni bir heyecan yaratıyor. İletişim, birlikte hareket etme, Muğla’nın çok ihtiyaç duyduğu ortak bir şeyler üretebilme, ortak hareket edebilme kültürüne çok inanan insanlarız. Buradaki amacımız,  bunların tamamlanmasıyla ilgili. Çünkü kurumlar öyle yapılardır ki kişilerin şahsi duyguları, temennileri, arzuları, istekleri, ihtiyaçları ve  ihtirasları bir taraftadır; kurum kültürü ve bunu yaşatmak ayrı bir taraftadır. Bizler bu koltuklarda şahsi hüviyetlerle değil, kurum kültürünü temsil edecek duygu ve düşüncelerle hareket etmek zorundayız. Bunlardan arınmamız gerekiyor. Dolayısıyla Muğla’nın tüm kurumlarında olduğu gibi, iş dünyasıyla, üyeleriyle, tamamıyla sıkı ve yakın bir çalışma içinde olmamız gerekiyor. Özellikle basın gibi bizim icraatlarımızı insanlara duyurabilecek, kendimizi anlatabileceğimiz, bazen de eleştiriyle bizi doğru yönlendirebilecek mecraları çok önemsiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Ziyaret, imar barışı ve ekonomiye ilişkin konuşmalarla sürdü.

888

Haber görselleri