‘İKİ YAKA YARIM AŞK’ FİLMİ GÖSTERİMİ YAPILDI


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Topluluğu (UISAT) tarafından organize edilen etkinlikte mübadele dönemini konu alan “İki Yaka, Yarım Aşk” adlı kısa filmin gösterimi gerçekleştirildi. 2 Aralık Pazartesi günü düzenlenen etkinliğe, filmin başrol oyuncusu Selda Alkor ve yönetmen Nurdan Tümbek Tekeoğlu, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Kadın Girişicimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, kurul üyesi Pınar Canan Topuz ile öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği gösterim sonrası Alkor ve Tekeoğlu, senaryonun ortaya çıkış süreci ve filmin çekim aşamaları hakkında katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Alkor, yaptığı açıklamada, Tekeoğlu’nun kendisini kısa filmle tanıştırmasıyla uzun metrajlı filmlerin ardından kısa metrajlı filmlere başladığını söyledi.

İki Yaka, Yarım Aşk’ın biraz daha orta metrajlı film şeklinde olduğunu ve mübadele gibi çok önemli bir konuyu ele aldığını belirten Alkor, “Lozan Barış Antlaşmasıyla yapılan mübadelenin getirmiş olduğu değişim esnasında insanların yaşadıkları, gerçekten film olacak kadar önemli. Seve seve oynadım. Mübadele nedir, insanlar bu mübadele sırasında neler yaşamışlar, neler çekmişler, o arada öğrendim.” diye konuştu.

671

Haber görselleri