‘İŞİMİZ TEMİZ’ PROJESİNE İL PROTOKOLÜNDEN DESTEK


Muğla Valisi’nin daveti üzerine, il protokolünün yer aldığı toplantıya katılan TOBB KGK Muğla İl İcra Komitesi, 13 ilçe belediye başkanı ve kaymakamına ‘İşimiz Temiz’ Projesini tanıttı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, pandeminin ilçelerdeki durumunun değerlendirilmesi amacıyla 13 ilçe belediye başkanı  ve kaymakamları ile İl Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürü ile bir toplantı gerçekleştirdi. 24 Şubat Çarşamba günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Tavlı’nın daveti üzerine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Çahan, Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Aslı Karataş, icra komitesi üyesi ve aynı zamanda  MUTSO Meclis Üyesi Pınar Canan Topuz, icra komitesi doğal üyesi ve aynı zamanda  MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal katılım sağladı.

Toplantıya katılan KGK İl İcra Komitesi heyeti; il protokolüne, TOBB Kadın Girişimciler Kurulunun, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET işbirliğinde hazırlanan, ‘İşimiz Temiz’ projesi hakkında bir tanıtım gerçekleştirdiler.

Proje hakkında bilgi veren İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Çahan şunları kaydetti: Koronavirüs dönemi, toplumda genel olarak hijyen ve temizlik algılarını değişime uğratmıştır. Hizmet alan ve hizmet sunan kişiler, bulundukları işletmelerde hijyen ve temizliği daha fazla ön planda tutarak tercihlerini bu çerçevede şekillendirmektedir. Bu kapsamda, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, mikro işletmelerin hijyen kapasitelerini artırarak işlerinin sürdürülebilirliği için fırsat eşitliği yaratma hedefiyle ‘İşimiz Temiz Projesi’ hayata geçirilmiş olup; Muğla, Antalya ve İzmir pilot il seçilmiştir. Turizm sektöründeki hareketliliğin yoğun olduğu bu illerde proje kapsamında, hizmet sektöründeki mikro işletmeler için hijyen odaklı eğitim programları oluşturarak tüm Türkiye’de temiz, hijyenik, sağlıklı hizmet sunan işletmelere sahip olmak amaçlanıyor.  Bu proje ile mikro işletme olarak adlandırılan; yıllık çalışan istihdamı 10 kişiden az olan, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 3 milyon TL’yi aşmayan işletmelerin hijyen kapasitelerini artırmak ve işlerinden duydukları memnuniyetle birlikte gelirlerinin yükselmesi hedefleniyor.  Mikro işletmelerin fark yaratması ve normlar dahilinde çalışması için geliştirilecek olan projede Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü iş birliğinde, özel olarak yapılandırılmış hijyen odaklı eğitim programları oluşturulacak.  Eğitimlerin tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması ve projenin sadece pandemi dönemiyle sınırlı kalmayıp sürdürülebilir olması hedefleniyor. ‘Mikro işletmeler için temizlik ve hijyen eğitimleri’; insan temasının ve trafiğinin en yüksek olduğu hizmet sektörünün 3 grubuna yönelik önerilmiştir. Bu gruplar yeme-içme, konaklama, ulaşım olarak belirlenmiş olup, hedef öğretmen ve işletme sayıları oluşturulmuştur. Bu kapsamda ilimizde her gruptan 5 öğretmen ve 1.500 işletme hedeflenmiş; toplam 15 öğretmen 4.500 işletmeye erişmiş olacaktır. Eğitimlerini tamamlayan kişiler ‘Hijyen Eğitim Sertifikası’nı almaya hak kazanırken işletmesi de “İşimiz Temiz Hijyen Eğitimi” belgesini alarak işletmesinin görünen uygun yerinde sergileyebilecek. Projenin işletmelere, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

“İşimiz temiz, şehrimiz temiz” söylemiyle projeyi önemsediğini ve desteklediğini ifade eden Vali Tavlı, “Projenin ilimize ve ülkemize katkı sağlayacağına inanıyorum. Hayatımıza değer katan kadınlarımızın her zaman yanındayız.” dedi. İlçe belediye başkanları ve kaymakamlar ise proje detayları hakkında bilgi alarak, destek vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

437

Haber görselleri