KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI ÇAHAN’DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI


KGK İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, ülkelerin demokratik gelişmişlik düzeyi ve toplumsal refahının, kadınların toplumdaki konumunun güçlenmesiyle oluşacağına inandıklarını ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’a bağlı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi Başkanı  Mehtap Şeniz Çahan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklamada bulundu.

Ülkelerin demokratik gelişmişlik düzeyi ve toplumsal refahının, kadınların toplumdaki konumunun güçlenmesiyle oluşacağına inandıklarını ifade eden Başkan Çahan, “Bunun içindir ki, kadınların eğitim, çalışma hayatı ve yönetim kademeleri başta olmak üzere hayatın her alanına eşit katılımla temsil edilmesini sağlamalıyız.” dedi. Ülke nüfusunun yarısını kadınların oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Çahan, kadınların toplumdaki fırsatlardan eşit yararlanabilmesinin, ülkelerin temel amaçlarından olması gerektiğini vurguladı.

KGK Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, şunları kaydetti: “Kadınların özellikle çocuk sahibi olduktan sonra çalışma yaşamından uzaklaştığı göz önünde bulundurulduğunda, iş ve aile yaşamını uyumlaştırma politikalarının yaygınlaştırılması son derece önemlidir. Kadınların eğitim seviyesi yükseldikçe, işgücüne katılma ve istihdam oranları artmaktadır. Bu sebeple eğitimin üzerinde önemle durulmalı ve bu konuda kalıcı çalışmalar yapılmalıdır. Bunun yanı sıra, kadınlarımızı yönetim organlarında daha çok görmeliyiz. Özellikle kamu kurumları ve Mecliste daha çok kadın temsilinin sağlanması yapımızı güçlendirecektir. Yarının güçlü toplumu ve üretken ekonomisini mümkün kılmak, kız çocuklarımızın eğitimine önem vermekle olacaktır. Kadınlarımız hayatın her alanında var olmalıdır. Hedefimiz, nüfusun yarısını oluşturan kadınları diğer yarısı ile eşit konuma getirmek için çözümler geliştirmek olmalı.”

Son olarak Başkan Çahan tüm dünya kadınlarının 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlayarak, kadınların şiddet görmediği, eşit haklara sahip ve daha fazla temsil hakkına sahip oldukları bir ülke dilediklerini belirtti.

 

551

Haber görselleri