KADIN GİRİŞİMCİLERDEN PROTOKOLE ZİYARET


TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi yeni yönetimi ile bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. Muğla Valisi Esengül Civelek’i, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü ve kuşkonmaz üretimi yapan Elibelinde Tarım’ı ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu (GGK) İl İcra Komitesi, Mart ayında yapılan seçimlerin ardından göreve gelen yeni yönetimi ile protokol ziyaretleri gerçekleştirdi. İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, Başkan Yardımcıları Aylin Kurt Özyurt, Aslı Karataş, Feray Serat ve Duygu Ağırman, Üyeler Gamze Demirci, Büşra Tuncer, Hicran Ayva Yeşertener, Gülay Örmeci Güney ve Doğal Üye MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal ile MUTSO Genel Sekreter Yardımcısı Elvan Kocagöz, 22 Nisan Pazartesi günü Muğla Valisi Esengül Civelek’i, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü makamlarında ziyaret etti.

Ziyaretlerde, Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesinin kuruluş amacı ve kapsamı hakkında bilgi veren Başkan Mehtap Şeniz Çahan şunları kaydetti: “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi, TOBB bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, Muğla genelinde kadın girişimciliğinin özendirilmesi ve teşviki konusunda çalışmalar yapan bir yapıdır. Kadınların ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde daha aktif rol alabilmeleri adına iş fikri olanları desteklemek ve özel sektöre yönlendirerek girişimciliği teşvik etmek temel hedefimizdir. İki yıllık görev süremiz boyunca çalışmalarımızı ve projelerimizi bu doğrultuda gerçekleştireceğiz.”

Muğla Vali Esengül Civelek

Heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Muğla Valisi Esengül Civelek, “İş dünyasında başarılara imza atmış kadınlarımızın olmasından mutluluk duyuyoruz. Girişimci kadınlarımız Muğla’nın sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlarken bölgemizin gelişmesine ve ülkemizin kalkınmasına da yerelde katkı sağlamaktadır. İnanıyoruz ki kadına fırsat verildiği takdirde yapamayacağı hiçbir şey yok.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün

Heyet sonrasında, 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimin ardından yeniden Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına seçilen Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek  hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gürün yeni yönetime başarılar diledi. Başkan Osman Gürün, “Özel bir kesimin pozitif ayrımcılıkla toplumun önüne çıkması, öncülük yapması lazım. Üretimde kadına ihtiyacımız var. Kadının ve gençlerin işin içine çekilmesi olağanüstü önemli. Bu kapsamda oluşumunuzu çok değerli buluyorum. Bu pozitif ayrımcılıkta üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.” dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi, protokol ziyaretleri kapsamında Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü de ziyaret etti. Yeni görevler için karşılıklı olarak iyi niyet dileklerinin iletildiği ziyarette, Menteşe Belediyesinin ilk kadın Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz’de hazır bulundu. Başkan Gümüş, “Kadının elinin değdiği yer güzelleşiyor. Barış oluyor, huzur oluyor. Muğla kadını evde olmayı sevmiyor. Aktif olarak iş hayatındalar, sosyal hayattalar. Muğla kadını daha da ön plana çıkmaya başladı. Kadın istihdamına destek noktasından elimizden geleni yapmaya hazırız.” dedi.

Elibelinde Tarım

Heyet son olarak Muğla’da kuşkonmaz üretimi yapan Elibelinde Tarım’ı ziyaret ederek Aslı Aksoy ile görüştü. Heyet, 40 dönüm arazi üzerinde, kadın işçilerle birlikte kuşkonmaz üretimi yapan firmanın, Türkiye’nin ikinci büyük kuşkonmaz üretim alanı olması nedeniyle Aslı Aksoy’a tebriklerini iletti. ODTÜ mezunu bir beyaz yakalı olarak tarıma nasıl karar verdiği ve sürecin nasıl işlediği hakkında bilgi veren Aksoy, “Emek verilerek yapılan her işte karşımıza çıkan büyük zorluklar olabiliyor. Ancak bu kadar toprak, arazi ve müthiş bir iklimimiz varken işsizlik de büyük bir oranda. Öncelikle yöneticiler tarafından eksik olan ürünler, bunların en iyi hangi bölgede yetiştirilebilecekleri noktasında çalışmalar yapılmalı. Ayrıca ithalata verilen parayla çiftçiler desteklenirse hem işsizliğe, hem üretime çözüm, ithalata çözüm bulunur, ayrıca ihracat yapılabilir. Birde her şey hayal etmekle başlıyor. O hayal ettiğin şeye kilitlenirsen, ona o kadar inanıyorsun ki oldurmanın yoluna bakıyorsun. Kadınların aktif üretime katılması hepimiz için son derece önemli. Lütfen hayal etsinler ve kolları sıvasınlar.” ifadelerine yer verdi.

 

741

Haber görselleri