KGK EGE BÖLGE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Ege Bölge Toplantısı Kütahya’da yapıldı. Panel sonunda düzenlenen Kütahya yöresine ait kıyafet defilesi de ilgi gördü.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Ege Bölge Toplantısı 4 Mart Cumartesi günü Kütahya ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, KGK Ege Bölge Başkanı Esen Türker, KGK Kütahya İcra Komitesi Başkanı Aylin Girgin Oğuz, iş kadınlarından Gülsüm Güral, Sevim Güral, Sema Güral Sürmeli, Aydın, Manisa, Muğla, Denizli, Uşak, İzmir, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir kurul başkanları ve üyeleri, stk temsilcileri, Muğla KGK İl Kurulu adına İl İcra Komitesi Başkanı Yrd. Doç Dr. Aslı Karataş, Çiğdem Özkan Süner, Zerrin Özkan, Pınar Canan Topuz, Türkan Dere, Feray Serat, Yıldız Basdırmacı,  ilçe oda ve borsa başkanları katıldı.
Toplantıda kadın girişimcilere Kütahya’nın kültürel ve tarihsel miraslarından bahseden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; “Önemli konularınız var, önemli değerlendirmeleriniz olacak ve önemli kararlar alacaksınız ülke için, kendiniz için ama bunun yanında da geldiğiniz şehri tanıma, insanlarıyla hasbihal etme imkanını bulmalısınız. Bu anlamda 7 bin yıllık tarihi geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kütahya adeta bir açık hava müzesi. Sanatçısıyla, zanaatkarıyla, çini merkezi olmasıyla önemli bir kent. Kuruluş ve kurtuluşun şehrine geldiniz. Osmanlı’da Domaniç Hayme Ana’mızın türbesinin Çarşamba Köyünde bulunduğunu bilmenizi ve vaktiniz varsa gidip görmenizi isterim.  Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Dumlupınar’ı görmenizi arzu ederim. Bu şehir ve ülkemizin bütün şehirleri bizim. Şehirlerimizin tarihlerine, kültürlerine sahip çıkmak ve yaşatmak, onları gezerek görerek anlamak lazım” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıda ayrıca istihdam çözümleri masaya yatırılırken, kadın girişimcilerin projeleri ve sektörel sorunları da değerlendirildi. Toplantının sonunda ise Kütahya yöresine ait kıyafetler bir defile ile sergilendi.

1409

Haber görselleri