KGK ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU


Geçtiğimiz aylarda MSKÜ ile Muğla KGK arasında onaylanan öğrenci topluluğunun ilk toplantısı MSKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde geçtiğimiz aylarda kabul edilen alt kurul olarak hizmet verecek genç ve kadın girişimcilerden oluşan öğrenci topluluğunun ilk toplantısı 17 Mayıs Salı günü MSKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğba Uçma Uysal,  Muğla KGK İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Aslı Karataş, Doç. Dr. Ceray Aldemir, Doç. Dr. Esra Burcu Bulgurcu Gürel ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri katıldı.

Toplantıda girişimciliğin anlam ve önemine vurgu yapan KGK Başkanı Mehtap Şeniz Çahan öğrencileri MSKÜ bünyesinde alt kurul olarak hizmet verecek öğrenci topluluğuna davet etti.  Yapılacak her etkinlikte genç erkek ve kadın girişimcileri aralarında görmekten memnuniyet duyacaklarını da dile getirdi. Çahan ayrıca Kadın Girişimciler Kurulunun amacı ve çalışmalarına ilişkin de öğrencilere bilgi verdi. 2007 yılında kurulan Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulunun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından önemsendiği ve desteklendiğini de vurguladı.

Toplulukla ilgili öğrencilere bilgi veren KGK Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi  Aslı Karataş,  MSKÜ’nde oluşturulacak girişimcilik kulüpleriyle; öğrenci topluluklarının üniversite sanayi işbirliklerinin sağlanması, gençlere ve özellikle genç̧ kızlara girişimcilik ruhu aşılanması, girişimciliğin de bir meslek olduğunun anlatılması ve rol model olmak, mentorluk yapmak gibi konularda gençleri iş dünyasına hazırlamayı amaçladıklarını söyledi.

 

504

Haber görselleri