KODLAMA VE ROBOTİK ŞENLİĞİ


Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, MUTSO tarafından da desteklenerek düzenlenen “KODLAMUĞLA” Projesi kapsamında, il genelindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin ürettikleri program ve robotların sergilendiği şenlik ilgi gördü.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından desteklenen “KODLAMUĞLA” projesi çerçevesinde, ilk, orta ve lise öğrenimi gören öğrencilerin ürettiği yazılım, program ve robotlar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kodlama Şenliği’nde sergilendi.

Serginin açılış kurdelesini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı H. Koray Özcan,  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, protokol üyeleri ve öğrenciler kesti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci, bu yıl ilki yapılan Kodlama ve Robotik Şenliğine il genelinden 75 okul, 270 proje, 97 öğretmen ve 450 öğrencinin katıldığını söyledi.
Öğrencilerin yıl boyu üzerinde çalıştıkları projelerini şenlikte sergilediklerini belirten Ekinci, projeyle okullarda kod okuryazarlığı bilincinin yaygınlaştırılması ve robotik atölyelerin kurulmasının sağlanmasını hedeflediklerini ifade etti.

Analitik ve eleştirel düşünme, problem çözebilme, tasarım odaklı düşünme gibi becerilerin öneminin tüm dünya tarafından farkına varılıp bu yolda eğitim sistemlerinde değişimler yapıldığını vurgulayan Ekinci, şöyle konuştu: “Kodlama eğitimi ve robotik çalışmalar birçok beceriyi erken yaşta çocuklara aşılamak için eğitim sistemlerini şekillendirmekte. Erken yaşta kodlama eğitimi ve robotik çalışmalar birçok beceriyi erken yaşta çocuklara aşılamak için eğitim sistemlerini şekillendirmektedir. Ezberci sorgulamayan, eleştiremeyen nesiller yerine, 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için kodlama eğitimi çalışmaları ülke genelinde de planlanmaktadır.”
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğrencilerin açtığı stantları gezerek öğrencilerin ürettiği robot, yazılım ve programları yakından inceledi.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen şenlikte, robot gösterileri, robotların sumo güreşi, çizgi izleyen robot yarışları ilgi gördü.

Yazılımları ve üretimleri kendilerine ait olan robotların yer aldığı diğer stantlarla birbirinden farklı özelliklere sahip programları davetliler ilgiyle inceledi.

 

1477