Macaristan Başkonsolosu Muğla'da


Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich ve beraberindeki heyet, MUTSO’yu ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’un makamında ağırladığı heyet ile görüşmede, iki ülke arasındaki yapılabilecek ticari işbirliklerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Macaristan Heyetine ev sahipliği yaptı. Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, Ticari Ateşe Zsofia Kakas, Exim Bank Türkiye Direktörü Arda Tugay, ALX Macar Ticareti Geliştirme Merkezi Türkiye Müdürü Meriç Çalışkan, İş Geliştirme Müdürü Emre Cihad Sönmez ve İzmir Bölgesi iş Geliştirme Müdürü Arda Özek’in aralarında bulunduğu heyet, 27 Nisan Çarşamba günü MUTSO’yu ziyaret etti. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’un makamında heyeti makamında ağırladı.

Muğla bölgesinde yaşayan Macar vatandaşların sorunları ve iş yatırımları odaklı çalışmalara önem verdiklerini belirterek sözlerine başlayan Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, iki ülke arasındaki işbirliklerinin artması ve yatırım olanaklarının değerlendirilmesi için önerilerde bulundu. Başkonsolos Hendrich, “Türk şirketlerle interaktif bir diyalog kurmak istiyoruz. Böyle bir ilişkiyi başlatmak her zaman kolay olmayabiliyor ancak birilerinin bu kapıyı açması gerekmektedir. Bu kapsamda Türkiye’yi iyi tanıyan kurumlar ile Macaristan’ı iyi tanıyan kurumları bir araya getirebiliriz. Örneğin bankalarımız arasında gerçekleştireceğimiz işbirliği ile işletmelerimize destek verebiliriz. Önemle belirtmek istediğim bir başka husus ise Macaristan’ın Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında yatırım için oldukça önemli bir yere sahip olduğu. Bunun pek çok nedeni var. Ancak en önemlisi Macaristan’ın lojistik olarak merkezi bir noktada yer alması. Macaristan, AB’ye ihracat yapan Türk şirketleri için güzel bir köprü olabilir. Macaristan Hükümeti çeşitli destekler sağlıyor. Bu fikirleri somut bir platforma taşımak önemlidir.” ifadelerine yer verdi.

Oda olarak, iki ülke arasında gerçekleştirilmesi mümkün olan her türlü iş birliğine açık olduklarına vurgu yapan Başkan Karakuş, “Bizim işimiz iş adamlarımıza yardımcı olmak ve bölgeye ticari ve ekonomik katkı sağlamak. Muğla’da turizm, tarım ve madencilik sektörleriyle ön planda olan bir il. Hızla büyüyen bir üniversitemiz var. Üniversiteler arası işbirliği de değerlendirilebilir. Kurumlar arası işbirliği konusunda düşüncelerinize katılıyorum ancak asıl önemli olan aynı sektörde iş yapan işadamlarımızın bir araya getirilmesi. Sektörlerimizin iki ülkenin tecrübesinden yararlanması ve işbirliği yapması konusunda Oda olarak destek vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

1276