MARMARİS BAYIR YENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞTU


TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Opet A.Ş Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, orman yangınlarında zarar gören Marmaris Bayır Köyü’ne geldi. Muğla Valiliği ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu başta olmak üzere pek çok kurumun bilgi ve desteğini de alarak hazırlanan Opet Doğaya Saygı Projesi kapsamında ‘Örnek Köy’ lansmanı 24 Mayıs Salı günü gerçekleştirildi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, TOBB Muğla KGK Başkanı Mehtap Şeniz Çahan ve il icra kurulu başta olmak üzere geniş bir katılım sağlanan etkinlikte, geçtiğimiz yaz yaşanan büyük orman yangınları felaketi sonucunda zarar gören köylerde başlatılan kalkınma çalışmaları neticesinde ilk olarak Marmaris Bayır’da yürütülen çalışmalar netice verdi.  Titizlikle yürütülen çalışmaların ardından Bayır Köyü yeni bir çehreye kavuştu.

Burada bir konuşma yapan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Opet A.Ş Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, “Yaşanan orman yangınlarında tüm Türkiye birlikte ağladık. Ama el ayak çekildiği zaman, kayıplarımızı bir nebze de olsa yerine koyabilmek, sizlere umut ışığı vermek için çalışmalarımıza başladık.” ifadelerine verdi.

Proje kapsamında, köy meydanından geçen yola bal aksı ismi verilerek bu aks üzerindeki yapılar kendine özgü mimari yapıları korunarak restore edildi. Yollar, yağhane, cami, köy kahvesi ve köy meydanı başta olmak üzere pek çok alan yenilenirken tarım ve turizm alanında düzenlemeler yapıldı. Turizm potansiyelini arttırmak amacıyla antik bölgelere harita ve örnek pansiyon çalışmaları gerçekleştirildi. 11 kadın üye ile kurulan Güçlü Kadın Girişimciler Kooperatifi ise orman ürünleri temelli kozmetik ürünler için laboratuvar çalışmalarına başladı.

Yapılan çalışmaların bölge adına çok değerli olduğuna dikkat çeken TOBB Muğla KGK Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, özellikle kadınlarla var olan bu kooperatifin çalışmalarında her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Proje kapsamında kalkınma çalışmaları sekiz mahallede daha sürdürülüyor.

639

Haber görselleri