MECLİS, ONLİNE TOPLANTIDA KARAR ALDI: RAMAZAN PİDESİ 3 TL


MUTSO Meclisi, aylık olağan toplantısını uzaktan erişim ile gerçekleştirdi. Mecliste ramazan pidesi için fiyat belirlendi. 300 gr ramazan pidesi 3 TL.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), birleştirilmiş olağan meclis toplantısını uzaktan erişim ile gerçekleştirdi. Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın divan başkanlığında 21 Nisan Salı günü gerçekleştirilen toplantıya, Meclis Üyeleri, Meslek Komite Başkanları ve Disiplin Kurulu Başkanı katılım sağladı.

Toplantının açılışında bir konuşma gerçekleştiren Meclis Başkanı Özcan, şunları kaydetti: “Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı olarak, özel sektörün temsilcisi bir iş insanı olarak, bir vatandaş olarak ve bir baba olarak, hepimiz gibi en büyük temennimiz bu salgının bir an önce sona ermesi. Etkilenen ne yazık ki yalnızca sosyal yaşantımız değil. Etkilenen ekmek kapımız. Hepinizin yakinen bildiği gibi, bu salgın her sektörü fazlasıyla etkiledi. Ancak bazı sektörleri ne yazık ki ekonomik açıdan çökme noktasına getirdi. Bu konuda neler yapabileceğimiz konusunda gerek odalar ve borsalar birliğimiz, gerekse yönetim kurulumuz gerekli gayreti gösteriyor. Bildiğiniz üzere, üyelerimiz için oda aidatlarını erteledik. Bunun dışında hep birlikte hevesle nefes kredisini bekliyoruz. Umarım bir an önce neticelenir ve üyelerimize bu süreçte bir az olsun katkı sağlama fırsatı bulabiliriz. Meclis oturumunu açmadan önce son olarak belirtmek isterim ki, bu yıl, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çok ayrı bir önem daha taşıyor. Bu yıl aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü. Gönül isterdi ki sokaklarda, ellerimizde bayraklarımızla 7’den 70’ e herkes tek bir yürek, tek bir ses olsun. Ancak salgın nedeniyle, evlerimizde, balkonlarımızda ayrı yerlerde olsak da, yine tek bir yürek olarak, aynı coşkuyla bir arada olacağımıza inancım tam. Bu duygularla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı ve meclisimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlu olsun. Ayrıca Cuma günü başlayacak olan mübarek Ramazan ayımızın, tüm Müslüman alemine sağlık ve huzur getirmesini dilerim.”

Başkan Özcan’ın açıklamalarının ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri kapsamında ramazan pidesi fiyat tarifesi 300 gram 3 TL olarak belirlendi. Uygulama Ramazan ayının ilk günü itibariyle başlayacak.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Yönetim Kurulu’nun aylık olağan faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Ercan ayrıca, Covid-19 kapsamında, Oda olarak TOBB’a ve ilgili makamlara iletilen konulardan, çözüme kavuşanlar hakkında detaylı bilgi verirken, üyelerin yararına gerçekleşmesi planlanan çalışmalara da değindi.

644

Haber görselleri