MECLİS TOPLANTISINDA TURİZM KONUŞULDU


Oda Meclisi 55’inci aylık olağan toplantısını Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla Meclis Başkanı Şükrü Altınay’ın Divan Başkanlığında gerçekleştirildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclisi, aylık olağan Meclis toplantısının 55’incisini 8 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Şükrü Altınay’ın Divan Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda meclis üyeleri ve meslek komite başkanları hazır bulundu.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından kürsüye gelen MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Odanın yapmış olduğu aylık faaliyet ve çalışmalara ilişkin meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan açıklamaları sırasında Milas Organize Sanayi Bölgesi, TAFİ Hindistan Turizm Seyahat Kongresi ve Turizm Şurası konuları üzerinde durdu. Başkan Karakuş şunları kaydetti: “Ankara’da gerçekleştirilen ve üç gün süren bir turizm şurası oldu ve bende bu şuranın başından sonuna kadar yer aldım.  Hem turizmcilerle hem kamu görevlileriyle hem de bu şurada oluşturulan 13 komisyon temsilcileriyle bir arada bulundum. İnşallah turizmimizin önümüzdeki yıldan itibaren farklı bir yönetimle, farklı bir konseptle hazırlıklarını tamamlaması için bu şuranın iyi olduğunu düşünüyorum. Şurada sektörden aldığım bilgilere göre şuanda, daha sezonun açılmasına epey bir süre olmasına rağmen erken rezervasyonlarda 2018 yazı için Almanya, İngiltere ve Hollanda’dan gelen rezervasyonlarda yüzde 25-30 arasında artış olduğu ifade edildi. Bu oldukça önemli çünkü geçtiğimiz yıl Avrupa pazarında ciddi oranda kan kaybetmiştik. Ama bu yıldan itibaren yeniden toparlanma sürecine giriyoruz. 2019 sezonunda 2015 rakamlarını yakalayacağımıza inanıyorum.”

Başkan Karakuş ayrıca, 29 Ekim 2017 Pazar günü açılışı yapılan yeni hastane binasına gerçekleştirilen ziyaret ve Oda olarak belirlenen taleplerin aktarılması konusunda meclis üyelerine bilgi verdi.

1274

Haber görselleri