MECLİS’TE İŞİMİZ TEMİZ PROJESİ TANITILDI


MUTSO Meclisinin 37’nci ve 38’inci toplantıları Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın  divan başkanlığında online olarak gerçekleştirildi. Muğla’nın pilot il seçildiği projenin tanıtımının da yapıldığı toplantı tüm üyelerin izleyebilmesi amacıyla canlı yayınlandı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası 37’nci ve 38’inci meclis toplantıları 23 Şubat Salı günü, pandemi önlemleri gereği online olarak gerçekleştirildi. Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın divan başkanlığında yapılan toplantıya Meclis Üyeleri, Meslek Komite Başkanları ve Disiplin Kurulu Başkanı katılım sağladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurlu (KGK) İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Çahan’ın konuk olarak katıldığı toplantıda ‘İşimiz Temiz’ Projesi tanıtıldı.

Meclis Başkanı Koray Özcan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından planlanan İşimiz Temiz Projesi için, Muğla’nın Antalya ve İzmir ile birlikte pilot il seçildiğine dikkat çekerek, proje hakkında detaylı bilgi için sözü KGK Başkanı Mehtap Çahan’a bıraktı.

Sağlıklı Bir Gelecek için ‘İşimiz Temiz’

KGK Başkanı Çahan,TOBB Kadın Girişimciler Kurulu liderliğinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve 21 yıldır yürüttüğü Temiz Tuvalet Kampanyası ile bu alanda önemli bir deneyime sahip olan OPET işbirliğiyle yürüyecek projeye ilişkin şunları kaydetti: “TOBB KGK tarafından, mikro işletmelerin hijyen kapasitelerini artırarak işlerinin sürdürülebilirliği için fırsat eşitliği yaratma hedefiyle hayata geçirilen ‘İşimiz Temiz Projesi’, kapsamında ilimiz Muğla, Antalya ve İzmir ile birlikte pilot il seçildi. Turizm alanında hareketli olan bu illerde proje kapsamında, hizmet sektöründeki mikro işletmeler için hijyen odaklı eğitim programları oluşturarak tüm Türkiye’de temiz, hijyenik, sağlıklı hizmet sunan işletmelere sahip olmak amaçlanıyor.  ‘İşimiz Temiz Projesi’ ile mikro işletme olarak adlandırılan; yıllık çalışan istihdamı 10 kişiden az olan, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri  3 milyon TL’yi aşmayan işletmelerin hijyen kapasitelerini artırmak ve işlerinden duydukları memnuniyetle birlikte gelirlerinin yükselmesi hedefleniyor. Mikro işletmelerin fark yaratması ve normlar dahilinde çalışması için geliştirilecek olan projede Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü iş birliğinde, özel olarak yapılandırılmış hijyen odaklı eğitim programları oluşturulacak. Eğitimlerin tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması ve projenin sadece pandemi dönemiyle sınırlı kalmayıp sürdürülebilir olması hedefleniyor.”

Projenin hedef grupları hakkında da bilgi veren Başkan Çahan, “Koronavirüs dönemi, toplumda genel olarak hijyen ve temizlik algılarını değişime uğratmıştır. Hizmet alan ve hizmet sunan kişiler, bulundukları işletmelerde hijyen ve temizliği daha fazla ön planda tutarak tercihlerini bu çerçevede şekillendirmektedir. Bu doğrultuda, ‘mikro işletmeler için temizlik ve hijyen eğitimleri’; insan temasının ve trafiğinin en yüksek olduğu hizmet sektörünün 3 grubuna yönelik önerilmiştir. Bu gruplar yeme-içme, konaklama, ulaşım olarak belirlenmiş olup, pilot il seçilen İzmir, Antalya ve Muğla’da hedef öğretmen ve işletme sayıları belirlenmiştir. Bu kapsamda ilimizde her gruptan 5 öğretmen ve 1.500 işletme hedeflenmiş olup, toplam 15 öğretmen 4.500 işletmeye erişmiş olacaktır. Üç il için hedeflenen toplam erişim sayısı ise 31.500’dür. Yeme-içme, konaklama, ulaşım alanları için online çalıştayların düzenleneceği proje ile uygulamaların öncesi ve sonrasında gerçekleştirilen araştırmalarla hedef kitlenin bilgi, tutum ve değişiklikleri raporlanacak. Eğitimlerini tamamlayan kişiler ‘Hijyen Eğitim Sertifikası’nı almaya hak kazanırken işletmesi de ‘İşimiz Temiz Hijyen Eğitimi’ belgesini alarak işletmesinin görünen uygun yerinde sergileyebilecek.” ifadelerine yer verdi.

MUTSO Personeline Başarı Belgesi

MUTSO Ticari İşlemler Birimi K Türü Yetki Belgeleri Servisi çalışanı Ahmet Ata Özdemir, 24 Ocak Pazar günü düzenlenen ‘Uluslararası Yolcu Taşımacılığı Üst Düzey Yönetici (ÜDY1) Mesleki Yeterlilik Sınavı’nda  üstün başarı göstererek ÜDY1 Üst Düzey Yönetici olmaya hak kazanmıştı. MUTSO Meclisi Ahmet Ata Özdemir’i göstermiş olduğu performans nedeniyle tebrik ederek, kendisine başarı belgesi takdim etti.

Toplantıda, 1 Mart Pazartesi itibariyle pandemi yasaklarının il vaka durumuna göre belirleneceğinin açıklanmasıyla hazırlanan ‘Esnafın Kaderi Senin Elinde’ çağrısına da dikkat çekildi. “Pandemi kurallarına uyalım yasaklar kalksın.” diyen Meclis Başkanı, sonrasında gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanması amacıyla meclis oturumu başlattı. Meclis, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’ın yönetim kurulunun aylık faaliyetlerini içeren sunumu ve Meslek Komite Başkanlarının görüş ve önerilerinin paylaşılmasının ardından sona erdi.

432

Haber görselleri