MECLİS’TE JEOTERMAL ENERJİ VE AİLE ŞİRKETLERİ KONUŞULDU


MUTSO Meclisi 6’ncı olağan toplantısı Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda katılımcılara yönelik ‘Aile Şirketlerinde Anayasa ve Sonraki Nesle Devir’ konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) aylık olağan Meclis toplantısı, Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın divan başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla 18 Eylül Salı günü düzenlenen toplantıya katılım yoğun oldu.

Gündem maddelerinin ve Ağustos ayı mizanının görüşülerek karara bağlanmasının ardından, Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü Jeoloji Mühendisi Bülent Topal, Meclis üyelerine, Jeotermal Enerji ile ilgili  kısa bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Topal, “İlimizde şuanda 30 tane işletme ruhsatımız, 40 tane arama ruhsatımız var. Bölgemiz jeotermal kaynaklar bakımından oldukça zengin ancak enerjiye yönelik değil. Genellikle termal ve sağlık turizmine yönelik potansiyelimiz vardır. Afyon, Kütahya ve Manisa’daki su sıcaklıkları ilimize göre fazla. Bizde su sıcaklığı düşük ancak doğal kaynak minerali açısından üstün durumdayız. Buda bölgemizdeki jeotermal kaynakların deniz beslenmeli olmasından kaynaklanmakta. Bununla ilgili yatırımlar yapıldığı zaman hastane, oteller, seracılık ve balıkçılık üzerine geniş faaliyetler yapılabilir. Bunun için şahıs ve şirket adına müracaatlar yapılabilir.” diyerek işleyiş ve süreçler hakkında bilgi verdi.

Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü Jeoloji Mühendisi Bülent Topal’ın açıklamalarının ardından, Meclis Başkanı H. Koray Özcan, KPMG Türkiye Vergi Şirket Ortağı Halil Bağdınlı’yı kürsüye davet etti. Bağdınlı, katılımcılara aile şirketlerinin devamlılığına yönelik ‘Aile Şirketlerinde Anayasa ve Sonraki Nesle Devir’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’ın aylık faaliyet raporunu sunmasının ardından sona erdi.

1183