MECLİS’TEN MUĞLA’NIN TURİZMİNE DESTEK


MUTSO Meclisi aylık olağan toplantısını, Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın divan başkanlığında, Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın aylık olağan meclis toplantısı 19 Şubat Salı günü MUTSO Meclis toplantı Salonunda düzenlendi. Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın divan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, MUTSO Meclis Üyeleri, Meslek Komite Başkanları ve Disiplin Kurulu Üyeleri katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmanı yapan Meclis Başkanı H. Koray Özcan, gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce bir takım açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan, “Önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanımız Bülent Karakuş, Kızılay Muğla Şubesi Başkanlığı yapmaktaydı. Bülent Karakuş, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kızılay Genel Kurulunda yapılan seçimle, görevi Yönetim Kurulu Üyemiz Yusuf Kayacık’a devretti. Kızılay Muğla Şubesi Başkanlığına seçilen Yusuf Kayacık’ı ve Kızılay Muğla Şubesi Yönetim Kuruluna seçilen Meslek Komite Başkanımız Taner Kapçı’yı meclisimiz adına kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Yine geçtiğimiz hafta, kıymetli üyelerimizden AK-TUR A.Ş., Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğinin Türkiye’de turizmin geliştirilmesi ile ilgili en köklü kuruluşlardan birisi sayılarak çok önemli ve prestijli bir ödül almıştır. AK-TUR A.Ş.’yi ve Genel Müdürü aynı zamanda Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Sevim’i kutluyoruz.” dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kızılay Muğla Şubesi Başkanı ve MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kayacık, şunları kaydetti: “Kızılay için bayrağı Bülent Karakuş’tan devir aldık. Çıta çok yüksekteydi. Onu düşürmememiz lazım. Ben bu vesileyle hepinizi Kızılay’a üye olmaya davet ediyorum. Odamızla birlikte bir kan kampanyası ile başlayalım ve herkesi üye yapalım isterim. Ne kadar çok ses, o kadar demokratik bir derneği doğuracaktır diye düşünüyorum. Dün maalesef Milas ilçemizde elim bir kaza yaşandı. Orada bir kez daha anladım ki Kızılay’a çok ihtiyaç var.”

Sonrasında söz alan AK-TUR A.Ş. Genel Müdürü ve MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Sevim, “AK-TUR A.Ş. Eylül 1972’de kurulmuş ve kurulduğu günden bu yana bu bölgede ve Türkiye’de iki bin beş yüz ortaklı yapısıyla, turizme çok büyük katkıları olmuştur. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, AK-TUR A.Ş. olarak derneğe üye olmamamıza rağmen, ciddi ve kapsamlı çalışmalarının ardından, şirketimizi, Türkiye’deki 30 kişi arasında ödüllendirdi. Bu ilimiz için gerçekten çok önemli bir durum. Hatırlatmaları ve kutlamaları nedeniyle Başkanlarıma ve üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Sevim’in ifadelerinin ardından açıklamalarını sürdüren Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Muğla’da turizmi 12 aya yayma çalışmaları kapsamında MUTSO tarafından desteklenen, 23 Şubat Cumartesi günü 13’üncüsü gerçekleştirilecek olan Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonun duyurusunu yaparak,  tüm Meclis Üyelerini Datça’ya davet etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Datça Badem Çiçeği Festivalinin 2’ncisi gerçekleştirildi. Datça şuan için yılda üç etkinlikle, turizmin 12 aya yayılması kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Badem Çiçeği Festivali ile kayıtlı 38 bin, günübirlikçilerle birlikte yaklaşık 50 bin misafiri Datça’mızda ağırladık. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası her zamanki gibi sürdürülebilir projelerin destekçisi ve proje ortağıdır. Katılan tüm meclis üyelerimize ve destekçilerimize teşekkür ederim. Ayrıca bu yıl 13’üncüsü yapılacak Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, her yıl belli bir tema ile yüzülen, Türkiye’de ilk ve parkuru özelliğiyle tektir. ‘Şiddeti Değil Sokak Hayvanlarını Besle’ temasıyla, 3 Şubat Cumartesi günü Saat 11.00’de startı verilecek olan maratonda aramızda olmanızı dileriz.” diyerek herkesi Datça’ya davet etti.

Açıklamaların ardından meclis gündemine geçildi. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, katılımcılara yönelik bir sunum gerçekleştirerek, Yönetim Kurulunun aylık faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündem maddelerinin görüşülerek karar bağlanmasının ardından toplantı, Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının öneri ve soru-cevapları ile sona erdi.

636