MESLEK KOMİTELERİ, SEKTÖREL SORUNLARI AKTARDI


MUTSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı ve Meclis Toplantısı geniş katılım ile gerçekleştirildi. Toplantıda Meslek Komite Başkanları, sektörlerine yönelik sorunları ve çözüm önerilerini aktardı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclisi ve Meslek Komiteleri çalışmalarını sürdürüyor. 26 Mart Salı günü art arda gerçekleştirilen toplantılar geniş katılım ile gerçekleştirildi. Öncelikle düzenlenen Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısında MUTSO’ya bağlı faaliyetlerini sürdüren 17 Meslek Komitesi Başkanları sektörel sorunları ve çözüm önerilerini aktardı. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Meclis Başkanı H. Koray Özcan başta olmak üzere Meslek Komite Başkanları ve Meslek Komite Üyeleri katılım sağladı.

Toplantının başlangıcında İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında hazırlanan tanıtım filmleri izlendi ve Başkan Ercan tarafından bilgilendirme yapıldı. Sonrasında “Meslek Komitelerimizin çalışmalarını oldukça önemsiyoruz. Özveri ile gerçekleştirdiğiniz toplantı ve çalışmalarınızın ardından, sektörlerinizin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerini kapsayan raporlarınız ve burada bizlere aktaracağınız konuların takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum.” diyen Başkan Ercan’ın ardından sırasıyla 17 Meslek Komitesi Başkanı kürsüye geldi. Meslek Komite Başkanları, gerçekleştirdikleri toplantılar, çalışmalar ve ziyaretlerin ardından hazırladıkları sorun ve çözüm önerilerine ilişkin raporlarını katılımcılara sundu.

Sektörlerin ortak sorunlarına ilişkin fikir alışverişinde bulunulan toplantı oldukça verimli geçti.

Toplantının kapanışında bir konuşma gerçekleştiren Meclis Başkanı  H. Koray Özcan, “Öncelikle Yönetim Kurulu Başkanıma ve üyelerine bu önemli toplantıyı organize ettikleri için teşekkür ediyorum. Hatırlarsınız 27 Eylül 2018’de Meslek Komiteleri Başkanlarımız ile düzenlediğimiz bir toplantıda bir araya gelmiştik. Bu toplantıda şunları ifade etmiştik: ‘Odamız başarıya ulaşacaksa meslek komitelerimiz aracılığıyla ulaşacak. Odanın tüm organlarının çalışmaları, komitelerin başarılı çalışmalarına bağlı olarak ilerliyor. Dolayısıyla komiteler Odanın en önemli can damarı.’ O gün gerçekleştirilen toplantıdan bugüne görüyorum ki komitelerimiz özveri ile çalışıyor ve toplantılarını düzenli olarak gerçekleştiriyor. Ancak bu tabi ki yetmez. Daha çok bir araya gelmeli, daha çok çalışmalıyız. Komitelerimiz çalıştığı noktada başarılı olacağız. Bugünkü sunumlar ve aktarılan bilgiler son derece önemliydi. Aktardığınız bilgiler ılığında bir rapor hazırlanacak ve çalışmalara bu doğrultuda yön verilecektir. Bu kapsamda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısının ardından, MUTSO Meclisi, Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın divan başkanlığında, Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı kapsamında gündem maddeleri görüşülerek karar bağlandı. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından MUTSO Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Ercan, Yönetim Kurulunun aylık faaliyetlerine ilişkin bir sunum yaparak, Meclis Üyelerini ve Meslek Komite Başkanlarını bilgilendirdi.

565

Haber görselleri